Energiatehokuudella voi parantaa myös asumisen laatua

Suosittu taloyhtiön energiaeksperttikoulutus alkaa jälleen syyskuussa. Tällä kertaa viiden kerran kurssi pidetään webinaareina. HSY:n Ilmastoinfo kouluttaa energiaeksperttejä pääkaupunkiseudun taloyhtiöihin.   Energiaeksperttikurssi on tarkoitettu kaikille taloyhtiön energia-asioista kiinnostuneille tahoille: hallituksen jäsenille, osakkaille, vuokra-asujille, isännöitsijöille ja huoltohenkilöstölle.

Kurssit ovat olleet suosittuja ja kurssilaisten antama palaute on ollut erittäin hyvää.  ”Tähän mennessä olemme järjestäneet viisi kurssia. Palautteen perusteella ekspertit saivat kurssilta paljon uutta ja tarpeellista taloyhtiön energiatietoa. Lisäksi kurssi aktivoi eksperttejä ottamaan paremmin selvää taloyhtiön asioista ja osallistumaan taloyhtiön päätöksentekoon.”, kertoo energia-asiantuntija Jarkko Hintsala HSY:n Ilmastoinfosta.

Energiakustannusten osuus on noin kolmannes taloyhtiön hoitovastikkeesta, joten taloyhtiön lämmön, veden ja kiinteistösähkön kulutuksella on merkitystä. Energiaeksperttikurssi auttaa hahmottamaan mm.:

  • mistä energialasku muodostuu,
  • miten erilaiset energiankulutukseen vaikuttavat tekniset järjestelmät toimivat ja
  • kuinka erilaisilla toimenpiteillä on mahdollista vähentää taloyhtiön energiankulutusta.

Energiatehokkuustoimilla on iso rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Asuminen tuottaa kotitalouksien kasvihuonekaasupäästöistä noin kolmanneksen.

Syksyn 2020 kurssi alkaa tiistaina 29.9. klo 17.30-20.00. Kurssi koostuu viidestä iltatilaisuudesta: neljästä koulutusillasta ja päätöstilaisuudesta. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.

Lähde: HSY

Author: Tuula Pohjola