Circular Monday kannustaa vastuullisuuteen

Maanantaina 23. marraskuuta vietetään jälleen kiertotalouden ja vastuullisen kuluttamisen päivää.

Kiertotalousmaanantai kannustaa ihmisiä miettimään omia kulutusvalintojaan sekä tekemään vastuullisia päätöksiä. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on mukana kampanjassa.

Circular Monday rantautui Suomeen viime vuonna nimellä White Monday. Tänä vuonna nimi on vaihtunut mutta viesti on sama. Circular Monday kannustaa miettimään kulutusvalintoja, valitsemaan kestäviä ja kierrätettyjä tuotteita sekä korjaamaan, jakamaan ja vuokraamaan tai lainaamaan tavaroita. – Osallistumalla kampanjaan haluamme muistuttaa, että jokainen voi ottaa kiertotalousajattelun osaksi omaa arkea. Kannustamme tekemään ympäristöystävällisiä valintoja, kuten ostamaan harkiten ja tarpeeseen. Kiertotaloudessa kulutus perustuu tavaroiden käyttöiän pidentämiseen ja omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen, ympäristöasiantuntija Elina Mattero-Meronen kertoo.

Circular Mondayn sivusto circularmonday.com auttaa kuluttajia löytämään kiertotalouspalveluita ja -tuotteita.
Kiertotalouden ideana on säilyttää tuotteiden ja materiaalien arvo mahdollisimman pitkään sekä minimoida jätteet ja resurssien käyttö. – HSY:llä toimimme aktiivisesti kiertotalouden edistämiseksi kannustamalla jätteen vähentämiseen ja ohjaamalla keräämämme jätteet kierrätysmateriaaliksi, Mattero-Meronen kuvailee. Joulusesongin lähestyessä olemme koonneet kymmeniä aineettomia lahjavinkkejä sivustollemme annajotainmuuta.fi. Anna jotain muuta -sivuston vinkit sisältävät tavaran sijaan elämyksiä ja yhteistä aikaa. Lahjaksi voi antaa esimerkiksi hemmottelua, kulttuuria tai liikuntaa.

Lähde: HSY

 

Author: Tuula Pohjola