Kestävä kehitys ja yritysvastuu

Niin yritysten, organisaatioiden kuin valtiovaltojen vastuullisuustyö perustuu kestävän kehityksen edistämiseen.

Huoli maapallon ympäristöasioista onkin rantautunut yrityksiin – ja hyvä niin – mutta yritysvastuun tulisi kattaa kaikki kestävän kehityksen osa-alueet: talousvastuun, ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun sekä kulttuurillisen vastuun. Toki on ymmärrettävää, että juuri nyt fokuksessa ovat ympäristöasiat, kun suuret aikamme ympäristökriisit – ilmastonmuutos ja luontokato – ovat saaneet osakseen enemmän huomioita globaalisti kuin koskaan aikaisemmin.

Vaikka Eurooppa – ja Suomi osana Euroopan Unionia – on ottanut kestävän kehityksen agendalleen jo ennen meneillään olevaa varsinaista ‘ympäristövallankumousta’, on globaalisti kestävä kehitys kuitenkin vielä aika paljon puheiden tasolla. Esimerkiksi, kestävän kehityksen periaatteiden jalkauttaminen kehittyviin maihin on vasta alkamassa. On selvää, että teollistuneiden maiden – Euroopan Unioni, Yhdysvallat, Kanada ja Australia – vastuullisuustoiminta ja tuki kehittyville maille ovat avainasemassa, kun maapallon ‘pelastustalkoot’ pääsevät liikkeelle.

Me Vastuullisuusuutisissa seuraamme näitä talkoita herkeämättä, ja jaamme käyttöösi viimeisimmät uutiset kestävästä kehityksestä Suomesta ja maailmalta.

Tieto on valtaa – niin globaalin kestävän kehityksen edistämisessä kuin yritysten vastuullisuustyön kehittämisessäkin!

 

TkT Tuula Pohjola

[email protected]

+358 50 5113703

 

Author: Tuula Pohjola