Hiilihelppi antaa vinkkejä asumisen hiilijalanjäljen pienentämiseksi

Juuri julkaistu Hiilihelppi – joka kodin ilmastovinkit -palvelu tarjoaa helppoja vinkkejä ja keinoja, joilla jokainen meistä voi pienentää omaa asumisen hiilijalanjälkeään ja vaikuttaa siten ilmastonmuutokseen, luonnonvarojen riittävyyteen ja luonnon monimuotoisuuden säilymiseen. Valitsemalla asuinpaikan ja talotyypin Hiilihelpin käyttäjä saa juuri hänelle valikoidut vinkit ilmastoystävälliseen asumiseen.

Sivusto antaa monipuolisesti tietoa ja keinoja kestäviin asumistapoihin, energiatehokkuuteen, uusiutuvien energianmuotojen käyttöön sekä vaikuttamiseen. Hiilihelppi kokoaa vinkkejä myös asunnonhankkijalle, remontoijalle, rakentajalle ja kesämökkiläiselle.

Erilaisilla asuinpaikoilla ja talotyypeillä on omat ratkaisunsa ympäristökriisin hillitsemiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Usein ympäristöystävälliset valinnat myös parantavat asumisen laatua ja pienentävät kustannuksia. Hiilihelpissä itselle sopivat keinot ja vinkit voi koota omaksi muistilistaksi ja jakaa ne vaikka eteenpäin inspiraatioksi muillekin. Hiilihelpin vinkeillä asumisen hiilijalanjälkeä on helppo pienentää.

Hiilihelppi on Suomen luonnonsuojeluliiton julkaiseman Suomen Luonto -lehden, ympäristöministeriön ja Sitran toteuttama verkkopalvelu. Tekstisisällön on tehnyt Pekka Hänninen / IAH arkkitehtuuritoimisto, kuvituksen Jolanda Jokinen ja verkkosivuston Janne Ahvo / DDR. Linkki sivulle: www.hiilihelppi.fi

Lähde: Suomen luonnonsuojeluliitto 

Author: Saara Teirikko