Verhoilijaksi opiskelevat Kirsi ja Maija: parasta on luovuus ja oman kädenjäljen näkeminen

Ajoneuvojen verhoilua pitkään harrastanut Kirsi Laurikainen innostui verhoilusta niin, että päätti hakea Salpaukseen opiskelemaan verhoilijaksi. Toista vuotta opiskelevan Laurikaisen suunnitelmissa on oman yrityksen perustaminen. Myös Maija Autio on pitänyt käsillä tekemisestä. Koronapandemia sai hänet pohtimaan tulevaisuutta ja hakemaan verhoilijan opintoihin. Verhoilijan opintoihin kuuluu harjoittelua alan yrityksissä. Laurikainen on ollut työharjoittelussa lahtelaisessa Saidan verhoomossa.

– Siellä oli tosi kivaa, pääsin tekemään monipuolisesti kaikenlaista. Kaiken kaikkiaan verhoilijaksi opiskelu on ollut hyvin vaihtelevaa ja olen pitänyt siitä, hän kuvailee.

Autio puolestaan tutustui työharjoittelussa teolliseen verhoiluun.

– Olin kesätöissä yrityksessä, joissa verhoiltiin hammaslääkärin tuoleja ja sekin tuntui mielenkiintoiselta, hän kertoo.

Aution mielestä verhoilijaksi opiskelusta on parasta oman kädenjäljen näkeminen työssä. Molemmat ovat viihtyneet opiskelemassa Lahden keskustakampuksella, jossa verhoilijaopiskelijoilla on muiden käsi- ja taideteollisuusalan opiskelijoiden kanssa uudet, alan tarpeita vastaavat tilat.

– Alkuun tuli paljon uutta asiaa, kun minulla ei ollut aiempaa kokemusta verhoilusta. Mutta olen tykännyt opiskelusta. Meillä on kiva ryhmähenki, Autio summaa.

Lähde: Koulutuskeskus Salpaus

Author: Riikka Pasanen