Tredun Yrittäjyysviikko 2021 tarjosi monipuolisia näkökulmia yrittäjyyteen ja työelämään – mukana yli 700 yrittäjyydestä kiinnostunutta

Tredun Yrittäjyysviikkoa vietettiin verkossa 30.8.–5.9.2021. Yrittäjyysviikko tarjosi kattavasti ohjelmaa liittyen yrittäjyyteen ja tulevaisuuden työelämään.

Yrittäjyysviikon tapahtumissa kuulimme mm. vastuullisuudesta yritysmaailmassa, kesäyrittäjien kokemuksia, tulevaisuuden muutostrendeistä, taloustaidoista ja yrittäjätarinoita. Opiskelijoilla oli myös mahdollisuus osallistua tiimeinä Innovaatioleirille, jossa ideoitiin Ensimetrin toimeksiantoon palveluita tulevaisuuden yrittäjille.

Tapahtumissa oli verkon kautta ja pienillä liveyleisöillä mukana yhteensä 650 osallistujaa. Lisäksi Opiskelija ja yrittäminen -verkkokurssille kirjautui 88 osallistujaa. Toteutuksissa oli vahvasti mukana Tredun laaja ja aktiivinen yritys- ja työelämän yhteistyöverkosto sekä Tredun strategisten painopisteiden kestävän elämäntavan, teknologian ja yrittäjyyden tiimien henkilöstöä.

Tredun Yrittäjyysviikko toimi osana Yritteliäs Tampere -työelämäviikkoa, jonka suojelijana toimi Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Viikon taustavoimana toimii Yritteliäs Tampere -verkosto, jossa ovat mukana varhaiskasvatus, perusopetus, toisen asteen koulutus, korkeakoulut ja kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut. Viikon aikana yrittäjyys ja työelämätaidot näkyivät teemoina kohderyhmille “taaperosta tohtoriin” eli varhaiskasvatuksesta yliopistoon asti.

Yritteliäs Tampere -verkoston yhteistyökumppaneita ovat 4H ry, Business Tampere, Ensimetri, Nordea Bank Oyj, Nuori yrittäjyys ry, Pirkanmaan Yrittäjät, Tampereen kauppakamari, Tampereen kaupungin nuorisotoimi, TAT ry, Teknologiateollisuus ry, Tribe Tampere sekä Ylöjärven lukion yrittäjyyslinja.

Yrittäjyysviikko huipentui Innovaatioleiri-tapahtumaan, jossa oli mukana yhteensä 32 opiskelijatiimiä eri toisen asteen oppilaitoksissa. Tiimit innovoivat Ensimetrille, mitä ja millaisia palveluita tulevaisuuden yrittäjä haluaisi ja voisi hyödyntää. Kaksipäiväinen tapahtuma huipentui finaaliin, joka striimattiin Ensimetrin YouTube-kanavalla. Yleisö äänesti voittoon tiimin, jossa olivat Tredun Sammonkadun yrittäjyyspolun opiskelijat Vihtori, Sandra, Emil, Alex ja Elias.

Tapahtuman järjestivät yhteistyönä Nuori Yrittäjyys ry, Ensimetri, Tredu ja Sasky. Innovaatioleiri järjestetään jälleen ensi vuonna osana Yrittäjyysviikon tapahtumatarjontaa.

Yrittäjyyden tapahtumista löydät tallenteita
Tredun YouTube: yrittäjyyden soittolista

Katso myös
Ulkoinen linkkiYrittäjyys Tredussa -video
(kesto 5 min).

Lähde: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu 

Author: Saara Kämppi