Paulig on työturvallisuudessa maailman kärkiluokkaa

’Taso I – Maailman kärjessä’ on Pauligin Suomen toimintojen sijoitus Nolla tapaturmaa -foorumin työturvallisuuden tasoluokituksessa vuoden 2019 osalta. Suomen toiminnoissa työpaikkatapaturmien määrä laski vain yhteen tapaturmaan vuonna 2019 verrattuna edellisen vuoden seitsemään tapaturmaan. ”Tämä on huikea saavutus ja tästä on hyvä ponnistaa kohti tavoitettamme eli täysin tapaturmatonta vuotta”, toteaa Lenita Ingelin, Pauligin Suomen ja Baltian liiketoiminta-alueen johtaja.

Koko Paulig-konsernin henkilöstön vuositavoitteet on sidottu turvallisuuteen ja konsernissa tavoitellaan nollaa tapaturmaa. Pauligin Suomen toiminnoissa työpaikkatapaturmapoissaolotaajuuden muutos oli huimat -88% vuodesta 2018 vuoteen 2019. Tulokset olivat parantuneet kaikilla turvallisuusmittareilla verrattuna vuoteen 2018.

Turvallisuushavaintojen määrä nousi Pauligin Suomen toiminnoissa lähes seitsemäänsataan vuonna 2019.  Pauligilla tavoitellaan systemaattisesti korkeaa turvallisuuden ja työhyvinvoinnin tasoa, ja me jaamme parhaita käytäntöjä koko konsernissa. ”Meille sekä oman henkilöstön että meillä työskentelevien kumppaneiden turvallisuus tulee aina ensin. Turvallisuustyössä kaikki lähtee työkulttuurista ja tämän huippusijoituksen taustalla on monia konkreettisia tekoja”, kertoo Pauligin paahtimotoiminnon johtaja Jorma Varis.

Kannustamme koko Suomen henkilöstöä kehittämään työturvallisuuskulttuuria ja tekemään aktiivisesti turvallisuushavaintoja esimerkiksi erilaisten aktivointien vauhdittamana. Tarjoamme kätevän työkalun havaintojen tekemiseen ja palkitsemme niistä. Tärkeitä ennakoivia turvallisuustoimenpiteitä ovat myös aktiivinen viestintä sekä säännölliset turvallisuuskierrokset asiakkailla liikkuvien ja tehtaalla työskentelevien henkilöstön turvallisuuden varmistamiseksi.

Tasoluokitus ’Taso I – Maailman kärjessä’ on Pauligin Suomen toimintojen saavutus Työterveyslaitoksen ylläpitämässä Nolla tapaturmaa -foorumissa. Foorumi on 440 suomalaisen työpaikan vapaaehtoisesti muodostama verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden jatkuva edistäminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen. Paulig on ollut jäsen vuodesta 2009 saakka. Lue lisää Nolla tapaturmaa -foorumista: www.nollis.fi

Lähde: Paulig Group

Author: Tuula Pohjola