Palkittu muotoilija Joonas Kyöstilä vierailee Malvan verkkotapahtumassa 5.10.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan järjestämässä Designpaahtimo-verkkokeskustelussa tavataan lokakuussa teollinen muotoilija Joonas Kyöstilä, joka on palkittu pyörätuolien käyttäjille suunnitelluista tuotteistaan. Kyöstilää haastattelee Sami Sykkö, mutta myös yleisö voi halutessaan osallistua keskusteluun niin paikan päällä Malvassa kuin verkkokeskustelussakin. Liput Designpaahtimoon ovat myynnissä Lahden museoiden verkkokaupassa.

Joonas Kyöstilä on teollinen muotoilija ja luova strategi, joka on työskennellyt erityisesti yhdessä nuorten startup-yritysten kanssa. Kyöstilä sai vuonna 2020 arvostetun Ornamo-palkinnon suunniteltuaan tuotteita pyörätuolien käyttäjille yhteistyössä yhdysvaltalaisyritys FFORAn kanssa. FFORA on pyörätuolien käyttäjille suunnattu muoti- ja lifestyle-brändi.

Joonas Kyöstilän ja Lucy Jonesin pyörätuoleihin kiinnitettävää FFORA-tuotekokoelmaa on esitetty näyttelyissä mm. Philadelphia Museum of the Artissa ja Art Institute of Chicagossa. FFORAsta ovat kirjoittaneet niin The New York Times kuin Cosmopolitankin.

Kyöstilää Designpaahtimossa haastattelee Sami Sykkö, joka on toimittaja, esiintyjä, kolumnisti, kommentaattori ja kirjailija. Sykkö on ollut toimittajana esimerkiksi itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa ja kommentaattorina Britannian kuninkaallisissa häissä. Koulutukseltaan hän on ekonomi.

Sykkö on erikoistunut muotiin, sisustukseen, muotoiluun ja kulttuuriin. Hän on myös kirjoittanut kaksi sisustuskirjaa suomalaisista kodeista ja sisustuksista. Sykkö on entinen Glorian päätoimittaja ja kirjoittanut pari vuosikymmentä Helsingin Sanomiin ja Kuukausiliitteeseen. Lisäksi hän on vuosia toiminut kolumnistina erilaisissa aikakauslehdissä.

Vuoden loput Designpaahtimot järjestetään 9.11. ja 7.12.

Lähde: Lahden kaupunki 

 

Author: Saara Kämppi