Metsätalouden koulutusuudistukset Etelä-Afrikassa – seminaari 14–15.4.

Hämeen ammattikorkeakoulu koordinoi FOREST21-hanketta, joka uudistaa Etelä-Afrikan metsätalouden opetusta työelämälähtöisemmäksi, opiskelijakeskeisemmäksi ja ilmastoviisaammaksi. Hankkeessa ovat mukana kaikki metsätaloutta opettavat korkeakoulut Etelä-Afrikasta.

Hankkeen lanseeraustilaisuudessa kuullaan metsätalousyrittäjyyttä ja koulutusuudistuksia käsitteleviä asiantuntijapuheenvuoroja. Puhujina on mm. Etelä-Afrikan metsä-, kalastus- ja ympäristöministeri Makhotso Magdeline Sotyu, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, kansanedustaja ja ensimmäinen varapuhemies Tarja Filatov sekä Metsäteollisuus ry:n koulutuspolitiikan asiantuntija Reetta Pilhjerta.

Yhteistyötä tehdään myös metsäteollisuuden kanssa, ja hanke tarjoaa pohjan yritysten ja korkeakoulujen yhteistyölle. Yhteistyöhön haetaan mukaan myös kiinnostuneita suomalaisyrityksiä. Lisäksi HAMKin opiskelijat voivat osallistua yhteishankkeisiin eteläafrikkalaisten opiskelijoiden kanssa syksystä 2021 lähtien.

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan ja ilmoittaudu. Tilaisuus on suunnattu erityisesti metsätaloudesta kiinnostuneille yrittäjille, asiantuntijoille ja opiskelijoille.

HAMK koordinoi kolmivuotista, noin miljoonan euron suuruista FOREST21-hanketta. Rahoittajana on Euroopan Unionin korkeakoulujen kapasiteettia vahvistava Erasmus+ -ohjelma.

Lähde: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK 

Author: Tuula Pohjola