LABin opiskelijoiden pelipaitakampanja kerää varoja urheiluseuroille – mukana esimerkiksi Lauri Markkasen, Patrik Laineen ja Tim Sparvin paidat

Opiskeluprojektista alkunsa saanut kampanja levisi maanlaajuiseksi nimekkäiden lahjoittajien vauhdittamana. Ensimmäisen huutokauppapäivän jälkeen koossa oli yli 10 000 euroa. LAB-ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoiden organisoimassa PelipaitaKevät2020 -kampanjassa huutokaupataan eri urheilulajien pelaajien pelipaitoja urheiluseurojen hyväksi.

Myynnissä on lukuisia nimekkäiden pelaajien paitoja: kaupan on esimerkiksi koripalloilija Lauri Markkasen Chicago Bulls-paita, jääkiekkoilija Patrik Laineen Tappara-paita sekä jalkapalloilija Tim Sparvin Huuhkajat-paita. ”Lajikirjo on laaja ja mukana on pelaajia laidasta laitaan, niin kaikkien tuntemia tähtipelaajia kuin hieman tuntemattomampiakin nimiä pienemmistä seuroista. Halusimme nimenomaan ottaa mukaan kaikenlaisia seuroja ja pelaajia ja lisätä tällä tavalla urheilun näkyvyyttä ja seurojen yhteenkuuluvuuden tunnetta”, opiskelija Antti Hyrkkänen kertoo.

Pelipaitojen lisäksi myynnissä on myös virtuaalisia 10, 50 ja 100 euron arvoisia tukitodistuksia, joiden myyntivoitot menevät suoraan pottiin. Kertyvät varat jaetaan tasan mukana olevien seurojen kesken. Pottia on jakamassa neljäkymmentä urheiluseuraa. Lisäksi mukana on yhteistyökumppaneita, jotka ovat lahjoittaneet paitoja mutta jotka eivät osallistu tuottojen jakoon. ”Emme ole asettaneet kampanjalle euromääräistä tavoitetta, mutta jo nyt on selvää, että potti on suurempi kuin odotimme. Ensimmäisen päivän jälkeen tuottoa oli tullut reilut 10 000 euroa”, opiskelija Topi Peuhkuri sanoo.

Kampanja alkoi markkinointia LABissa opiskelevien Hyrkkäsen, Peuhkurin, Eetu Suoraniemen ja Saku Seppä-Lassilan opiskeluprojektina. Pian se kuitenkin kasvoi odotettua suuremmaksi ja opintopisteiden saaminen jäi taka-alalle. ”Olemme kaikki urheilutyyppejä ja seuraamme urheilua. Kun koronakriisin takia urheilua ei yhtäkkiä tulekaan mistään, halusimme luoda jotain tilalle ja samalla tukea seuroja, niin isoja kuin pieniä. Se, että saamme tästä opintopisteitä, on tietysti plussa, mutta kyllä tätä enemmän tehdään niin sanotusti rakkaudesta lajiin”, Hyrkkänen sanoo.

PelipaitaKevät2020 -huutokauppa on parhaillaan käynnissä ja päättyy perjantaina 24.4. Huudettavat paidat löytyvät huuto.net -sivustolta.

Lähde: LAB ammattikorkeakoulu

Author: Tuula Pohjola