Konalan Sortti-asema on suljettu remontin vuoksi viikon 20 toukokuussa

Konalan Sortti-asemaa remontoidaan 17.–23.5. Asema on kiinni koko viikon. Muut Sortti-asemat palvelevat arkisin kello 7–21.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY uudistaa Konalan Sortti-aseman pihan asfaltoinnin ja viemäröinnin päivitetyn ympäristöluvan mukaiseksi. – Ympäristölupa edellyttää remontin toteuttamista, jotta viikonloppuaukioloja voidaan jatkaa. Konalan Sortti-asema on remontin jälkeen auki normaalisti arkisin ja viikonloppuisin, kertoo Sortti-asemien toimintovastaava Eetu Keinänen HSY:sta.

Muut neljä Sortti-asemaa palvelevat asiakkaita normaalisti arkisin kello 7–21. Asiakkaat voivat hyödyntää eSorttia ja maksaa jätekuorman ennakkoon. Myös asemilla olevien itsepalvelulaitteiden käyttö nopeuttaa asiointia ruuhkatilanteissa.
– Kivikon Sortti-asema, Helsinki
– Ruskeasannan Sortti-asema, Vantaa
– Jorvaksen Sortti-asema, Kirkkonummi
– Ämmässuon Sortti-asema, Espoo

Jatkamme Sortti-asemilla asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden vuoksi asiakasmäärän rajoittamista. Jätteiden lajittelualueella voi olla vain tietty määrä ihmisiä kerrallaan, mikä tarkoittaa sitä, että asemilla saattaa olla jonoja. – Sortti-asemilla käynti kannattaa ajoittaa aikaiseen aamuun tai iltaan, jos se vain on mahdollista, sillä tuolloin niillä on vähiten ruuhkaa, toteaa Eetu Keinänen.

eSortissa voi kirjata ja maksaa jätteet ennakkoon, valita maksutavaksi laskun sekä tunnistautumalla tarkastella ja hallinnoida asiakastietoja. Yritysasiakkaat voivat käyttää eSorttia vain suomi.fi-tunnistautumista käyttäen. Palvelussa voi myös luoda Sortti-kortin suomi.fi-tunnistautumista käyttäen. Sortti-kortti on asiakaskortti, joka mahdollistaa itsepalvelulaitteiden käytön. Itsepalvelulaitteiden käyttö nopeuttaa ja helpottaa asiointia Sortti-asemalla. – Asiakkaat ovat ottaneet eSortti-palvelun ja itsepalvelulaitteet jo käyttöön. Itsepalvelulaitteita ja eSorttia käyttää 20 prosenttia asiakkaista, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Lähde: HSY 

Author: Saara Kämppi