Innostus yrittäjyyteen kasvoi koulutuksessa

Jani Goman opiskelee Business Collegessa englanninkielisessä liiketoiminnan perustutkintokoulutuksessa. Janilla opintoja on nyt takana reilu puoli vuotta.

Englanninkielisessä koulutuksessa keskitytään asiakaspalvelun, markkinointiviestinnän, liiketoiminnan ja yrittäjyyden tietoihin ja taitoihin. Koulutus on tarkoitettu lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille. Jani kuuluu jälkimmäiseen porukkaan: pohjalta löytyy turva-alan perustutkinto. Ammattikoulun jälkeen Jani on tehnyt töitä turva-alalla, kuntosalilla ja Telian ständimyyjänä.

Töissä alkoi tehdä mieli takaisin kouluun. – Olen käyttänyt töissä englantia. Muistin Business Collegen englanninkielisen merkonomikoulutuksen. Menin nettisivuille etsimään lisätietoa ja laitoin sitten hakemuksen, Jani muistelee.

Englannin kielellä opiskelun Jani kokee koulutuksen isoksi plussaksi. – Kieli tuo koulutukseen eri dynamiikkaa. Pärjään itse hyvin kielen kannalta ja uskon, että lukioenglannilla pärjää oikein hyvin. Oikeastaan kaikki opiskelijat ovat kielen suhteen koulutuksessa samalla tasolla.

Jani on suomalaisuutensa takia ryhmässä erityisasemassa opiskelukavereidensa silmissä: – Multa kysytään Suomesta paljon. Olen infopiste muualta maailmasta tulleille, Jani sanoo. Opinnoissa Jani on päässyt tutustumaan ihmisiin ympäri maailmaa. Ryhmätyöt ovat olleet tähän hyvä keino. Itse hän kokee kansainvälissä ympäristössä parantaneensa puhevalmiuttaan ja ilmaisee nyt rohkeammin oman mielipiteensä.

Koulutuksessa on tullut uutta ja tulevaisuutta hyödyttävää, vaikka Janilla oli runsaasti aiempaa työkokemusta: – Olen oppinut asiakaspalvelusta teoriaa, jota en ole aiemmin tiennyt.

Janilla ei ole vielä ihan tarkkoja suunnitelmia, mitä hän aikoo tehdä koulutuksen jälkeen. Oma yritys on yksi mahdollisuus. – Kiinnostukseni yrittäjyyteen on herännyt täällä koulutuksessa, Jani kertoo.

Jani suosittelee vahvasti englanninkielistä merkonomikoulutusta: – Suosittelen tätä kaikille, jotka haluat opiskella englanniksi ja kaupan alaa. Kansainvälisessä ryhmässä sosiaaliset taidot kehittyvät. Tämä kehittää yritystoiminnan taitoja ja antaa siihen hyvät lähtökohdat. Englannin kieli antaa osaamista myös kansainväliseen työelämään, kun alan sanaston oppii koulutuksessa.

Lähde: Business College Helsinki 

 

Author: Saara Kämppi