HSY uudistaa eSortti.fi-verkkopalvelun ja Sortti-asemien itsepalvelujärjestelmän – jätteiden kierrättäminen helpottuu

HSY avaa uudistuneen eSortti.fi-verkkopalvelun sekä asentaa itsepalvelulaitteet jokaiselle Sortti-asemalle. Uudet asiointitavat ovat käytössä 1.4.2021 alkaen.

Saadun palautteen pohjalta kuorman koon ja jätteen laadun arviointia on helpotettu. Kaikille asiakkaille uusina ominaisuuksina ovat omien asiakastietojen hallinnointi ja laskutussopimuksen tekeminen. Suomi.fi-tunnistautuminen tekee verkkoasioinnista turvallista.

Kotitalousasiakkaat voivat halutessaan kirjata ja maksaa jätteensä ilman tunnistautumista kuten ennenkin. Omien asiakastietojen hallinta ja laskutussopimuksen tekeminen edellyttävät kuitenkin vahvaa tunnistautumista Suomi.fi-palvelussa.

Yritysten pitää aina tunnistautua eSortti.fi-palveluun. Suomi.fi-tunnistautumisen jälkeen yritysasiakas voi hallinnoida omia asiakastietojaan ja Sortti-korttejaan sekä seurata jätepalvelunsa arvoa. Lisäksi Sortti-korttiin voi lisätä pin-tunnuksen, minkä jälkeen tunnusta voi käyttää jätteiden kirjaamiseen ennakkoon eSortissa.

Itsepalvelulaitteet ovat tähän mennessä olleet käytössä ainoastaan kahdella HSY:n uusimmalla Sortti-asemalla Kirkkonummen Jorvaksessa ja Vantaan Ruskeasannassa. Nyt laitteet on asennettu kaikille viidelle asemalle ja ne ovat käytössä 1.4. alkaen. Itsepalvelulaitteita voi käyttää Sortti-kortilla. Uusi järjestelmä edellyttää kuitenkin, että kotitalouksien käytössä olleet vanhat Sortti-kortit pitää uusia. Jätteiden maksamiseen itsepalvelussa voi käyttää joko maksukorttia tai valita maksutavaksi laskun.

HSY on saanut paljon toiveita, että Sortti-asemalle pääsisi asioimaan myös viikonloppuisin. Nyt tämäkin on mahdollista. Konalan Sortti-asema on auki 10.4. alkaen myös lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–17. Asukkaiden tulee kuitenkin noudattaa mahdollisia koronasta johtuvia liikkumisrajoituksia. HSY testaa uutta aukioloaikaa ensin yhdellä asemalla vuoden ajan ja tekee sitten päätöksen jatkosta.

Lähde: HSY 

Author: Saara Kämppi