Tänä vuonna luettu 2 513 981 uutista.
This year 2 513 981 news read.

Lapissa laadittiin eettinen ohjeistus av-alan tuotannoille - tavoitteena varmistaa kestävyys ympäristön, kulttuurin ja turvallisuuden kannalta

House of Laplandissa toimiva Lapin elokuvakomissio on laatinut tuotannoille suunnatun eettisen ohjeistuksen. 

Code of Conduct ohjeistaa elokuva- ja TV-tuotantoja vastuullisiin toimintatapoihin luonnon, kulttuurin ja turvallisuuden näkökulmista.  Suomessa ohjeistus on ensimmäinen laatuaan ja se julkistetaan perjantaina 9.11. Green Production -seminaarissa Helsingissä.

Ohjeistukselle on tarvetta, koska yhä useampi elokuva- ja TV-tuotanto päätyy kuvaamaan Lappiin. Vuoden 2018 aikana Lapissa on kuvattu viittä pitkää elokuvaa ja yhtä draamasarjaa. Tuotannot tuovat alueelle suoria tuloja ja merkittävää kansainvälistä näkyvyyttä, ja ovat alueelle tervetulleita. Suomessa lanseeratun av-alan kannustimen vuoksi alalle odotetaan voimakasta kasvua myös tulevaisuudessa.

Itse tuotantoprosessin vaikutusten lisäksi huomiota halutaan kiinnittää siihen, mitä tuotannoissa kuvataan. Esimerkiksi paikalliskulttuurin ja alkuperäiskansan kuvaamisessa sekä herkkien luontokohteiden esittämisessä toivotaan hyvää harkintaa. Lisäksi tuotantoryhmille annetaan ohjeita ja vinkkejä mm. turvallisuuteen ja sääilmiöihin liittyen. 

Code of Conductin valmistelussa on konsultoitu Metsähallitusta, Lapin pelastuslaitosta, Lapin poliisia ja Norjassa toimivaa International Sámi Film Institutia.  Valmisteluun kansallispuistojen osalta osallistunut Metsähallituksen tiedottaja Pirjo Rautiainen toteaa: "Todella hienoa, että elokuvatuotannoissa halutaan toimia Lapin herkän ja ainutlaatuisen luonnon ehdoilla. Uusi ohjeistus antaa siihen myös hyvät käytännön toimintatavat."

Lähde: House of Lappland


Päivitetty/Updated: 09.11.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.