Tänä vuonna luettu 2 513 763 uutista.
This year 2 513 763 news read.

Taloutta opitaan nyt pelaamalla

Uusi Taloussankari-mobiilipeli auttaa nuoria hahmottamaan henkilökohtaisen talouden hallinnan osia ja kannustaa tekemään arjessa harkittuja valintoja.

Valtaosa nuorista on kiinnostunut talousasioista, mutta ei koe saavansa riittävästi opetusta taloudesta. Tulokset selviävät tuoreesta Nuorten talousosaaminen -tutkimuksesta. Enemmistö nuorista on tutkimuksen mukaan kuitenkin halukkaita parantamaan omia taloustaitojaan. Arjen taloustaitoja voi nyt opetella ja harjoitella uuden Taloussankari-mobiilipelin avulla. Taloussankari-pelissä pelaaja pääsee elämään nuoren arkea ja tekemään valintoja omaan talouteen liittyen. Säästöjen lisäksi pelissä kartutetaan hyvinvointipisteitä.

Oma rahankäyttö ja arkitalouden hoitaminen ovat nuorille tärkeitä teemoja, joita ei välttämättä opetella kotona yhdessä vanhempien kanssa, eikä myöskään riittävästi koulussa. "Nuoria kiinnostaa talousasiat, mutta me aikuiset helposti lyttäämme kiinnostuksen joko puhumalla taloudesta vaikeaselkoisesti tai totaalisesti vaikenemalla. Halusimme kehittää työkalun, jonka avulla nuori voi joko itsenäisesti tai ohjatusti koulussa käydä läpi oman talouden palasia ja oppia hahmottamaan kokonaiskuvaa, siksi kehitimme Taloussankari-pelin", TATin talous- ja työelämäasiantuntija Riikka Lehtinen kertoo.

Taloussankari-pelin ovat toteuttaneet ja taloussisällön suunnitelleet Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Nordea ja Pörssisäätiö. Teknisestä toteutuksesta on vastannut peliyhtiö 10monkeys. Peli on suunnattu noin 13-17-vuotiaille ja se on maksutta kaikkien pelaajien käytössä.

"Haluamme, että talousosaamisesta tulee kansalaistaito. Säästämisen, sijoittamisen ja rahoittamisen asiantuntijamme ovat olleet vahvasti mukana Taloussankari-pelin eri vaiheiden suunnittelussa ja olemme iloisia, että pelillistämisen avulla talousosaamiselle voidaan kehittää uudenlainen oppimisympäristö", sanoo Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan varajohtaja Jani Eloranta.

Jopa 90 prosenttia nuorista on sitä mieltä, että koulun tehtävä on opettaa taloustaitoja. Kuitenkin ainoastaan viidennes yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoista kokee saavansa koulusta riittävän osaamisen taloudesta, selviää Nuorten talousosaaminen -tutkimuksesta. "Etenkin peruskoulun rooli taloustaitojen opettamisessa on äärimmäisen tärkeä, sillä siellä tavoitetaan kaikki nuoret taustasta ja lähtötasosta riippumatta. Taloussankari sopiikin hyvin esimerkiksi yhteiskuntaopin tunneilla pelattavaksi. Peli tutustuttaa nuoret kiinnostavalla tavalla oman talouden eri teemoihin, kuten säästämiseen ja sijoittamiseen", Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kommentoi.

Lähde: TAT


Päivitetty/Updated: 09.11.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.