Tänä vuonna luettu 2 513 658 uutista.
This year 2 513 659 news read.

Suomessa on kissakriisi, löytöeläinkodeista loppuu tila

Miautoo-kampanja etsii sijaiskoteja hylätyille kissoille.

Suomessa jyllää kissakriisi, kertoo Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY. Eläinsuojeluyhdistykset ja löytöeläintalot ovat täynnä ympäri maan, ja tilanpuutteen takia yhdistykset etsivät eläimille paitsi loppuelämän omistajia, myös sijaiskoteja.

SEYn mukaan kissat pääsevät väliaikaisessa kodissa uuden elämän alkuun ja voivat opetella elämää perheenjäsenenä sillä aikaa, kun niille etsitään paikkaa loppuelämäksi. Sijaiskodissa voidaan myös arvioida sitä, millaiseen kotiin kissa soveltuu. SEY kerää Miautoo-kampanjalla varoja jäsenyhdistyksilleen, jotka käyttävät rahat esimerkiksi kissojen hoitoon ja leikkauksiin. Sijaiskodeille korvataan eläinlääkärikulut ja lisäksi yhdistykset avustavat tarvikkeiden, ruoan ja kuivikkeiden hankinnassa.

Yhdistys arvioi, että Suomessa hylätään vähintään 20 000 kissaa joka vuosi. Tänä syksynä kodittomia kissoja on poikkeuksellisen paljon, ja siksi aiempaa useampaa kissaa uhkaa lopetus. Löytöeläinkodeissa kissoja hoidetaan 15 vuorokautta, ja jos kotia ei sinä aikana löydy, voidaan eläin lopettaa.

Koteja kaipaavat paitsi hylätyt kissat, myös populaatiokissat. Leikkaamattomista ulkona liikkuvista kissoista syntyneet populaatiokissakannat ovat SEYn mukaan selvässä kasvussa. SEYn toiminnanjohtaja Kati Pulli sanoo tiedotteessa, että sijaiskodit voivat olla populaatiokissojen ainoa mahdollisuus uuteen elämään.

Erityisen tärkeä merkitys sijaiskodilla on juuri näille puolivilleistä kissapopulaatioista pelastetuille eläimille. Ne tarvitsevat rauhallisen ympäristön, jossa niitä voi pikkuhiljaa sopeuttaa elämään ihmisten kanssa, hän perustelee.

Sijaiskoteja tarvitaan erityisesti Turun, Tampereen, Lappeenrannan, Vaasan, Seinäjoen, Pietarsaaren ja Varkauden seuduilla sekä Keski-Suomessa, Meri-Lapissa, Kainuussa ja Koillismaalla.

Lähde: STT 


Päivitetty/Updated: 09.11.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.