Tänä vuonna luettu 2 514 059 uutista.
This year 2 514 059 news read.

Nokialle vuoden 2018 vastuullisuusraportointikilpailun voitto

Nokia palkittiin vuoden 2018 parhaana vastuullisuusraportoijana. Kokonaiskilpailun lisäksi Nokia voitti YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kilpailusarjan sekä Sijoittajan valinta -sarjan.

Muiden kilpailusarjojen voitot menivät K-ryhmälle, Nesteelle, Stora Ensolle, sekä UPM-Kymmenelle. Kymmenen parhaan raportoijan joukkoon ylsivät myös Elisa, Fortum, Metso Corporation, Tieto ja Valmet. Vuoden 2018 vastuullisuusraportointikilpailu huipentui palkintojen jakoon Helsingin Pörssitalolla 6.11.

Kilpailutuomariston mukaan Nokian raportti "People & Planet Report 2017" oli tasapainoinen ja pituudestaan huolimatta selkeä ja helppolukuinen. Raportoinnin rajaukset oli selkeästi esitetty, ja sen laskentaperiaatteet olivat laadukkaat ja yksityiskohtaiset. Yhtiö raportoi rohkeasti myös niistä vastuullisuusasioista, joita se ei ole vielä saavuttanut. Kokonaisuutena Nokia oli saavuttanut vastuullisuusraportoinnin tavoitteet erinomaisesti. Nokia voitti myös SDG-sarjan, jossa arvioidaan yritysten tapaa käsitellä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Nokian raporttiin oli kuvattu tasapainoisesti ja kokonaisvaltaisesti yrityksen toiminnan kannalta olennaisimmat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Kunniamaininnan SDG-sarjassa sai UPM-Kymmene raportillaan "Aiming higher with Biofore - Annual Report 2017". Yhtiö oli asemoinut YK:n kestävän kehityksen tavoitteet onnistuneesti suoraan liiketoimintastrategian ja yritysvastuuohjelmiensa väliin. Lisäksi yhtiö raportoi ennakkoluulottomasti sekä positiivisista että negatiivisista asioista SDG-tavoitteisiin liittyen. Nesteen raportti  voitti Ilmastonmuutos-sarjan. Tuomaristo kiitti erityisesti tapaa, jolla Neste oli liittänyt ilmastonmuutoksen torjunnan osaksi liiketoiminnan ydintä ja yhdeksi kolmesta merkittävästä liiketoiminta-alueestaan.

Media nosti Stora Enson vastuullisuusraportin vuoden parhaaksi. Media kiinnitti huomiota erityisesti raportin käytettävyyteen. Vaikka  tietomäärä oli laaja, olivat asiat helposti löydettävissä ja omaksuttavissa. Työntekijöiden kokemusten kautta kerrotut esimerkit tekivät vastuullisuuteen liittyvistä velvoitteista konkreettisia ja inhimillisiä.  Kansalaisjärjestön voittaja oli K-ryhmä raportillaan "Uudistuva K". Raportti osoitti, että K-ryhmä toimii reilussa etunojassa vastuullisuusasioissa. Itämeren tilaan liittyvistä teemoista raportissa nousivat esiin rehevöitymisen vähentäminen ja muovin välttäminen. Monimuotoisuus oli K-ryhmän raportissa vahvasti esillä. 

Vuoden 2018 kilpailussa arvioitiin kaikkiaan 43 organisaation raportit, jotka koskivat vuotta 2017. Kilpailuun osallistuttiin ensi kertaa täyttämällä itsearviointilomake, jonka perusteella tilintarkastusyhteisöjen, Deloitte, EY, KPMG ja PwC, edustajat arvioivat kaikki raportit. Loppukilpailuun ylsi 10 vastuullisuusraporttia, joiden joukosta tuomaristo valitsi voittajat. Myös sidosryhmät valitsivat omat suosikkinsa tästä joukosta omien valintakriteereidensä perusteella.

Vastuullisuusraportointikilpailu on suomalaisyritysten vastuullisuusraportointia koskeva arviointiprosessi, joka on järjestetty Suomessa vuodesta 1996 alkaen. 

Lähde: FIBS ry


Päivitetty/Updated: 07.11.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.