Tänä vuonna luettu 2 513 634 uutista.
This year 2 513 635 news read.

Toveri auttaa ilmastoystävällisestä tulevaisuudesta kiinnostuneet yhteen

Kiertotalouden mukainen liiketoiminta on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua.

Kiertävässä ruokajärjestelmässä raaka-aineet hyödynnetään tehokkaasti, minkä ansiosta ne tuottavat mahdollisimman paljon taloudellista arvoa ja aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle. Toveri auttaa keskisuomalaisia ruokatoimijoita tämän saavuttamisessa.

Jyväskylän yliopiston Food Studies -ruokatutkimusryhmä on avannut Toveri-verkkopalvelun. Palvelu helpottaa keskisuomalaisten ruoka-alan toimijoiden verkostoitumista keräämällä heidät kätevästi samaan paikkaan. Toveri eli toimijaverkosto ruokajärjestelmän innovatiivisille kiertotalousratkaisuille on osa Jyväskylän yliopiston ja Sitran yhteistä Proteiinipiilaakso-hanketta.

- Palvelun avulla viljelijät, yrittäjät, ruokapalveluosaajat ja muut ruoka-alan toimijat voivat löytää yllättäviäkin kumppanuuksia, joiden avulla he pystyvät lisäämään toiminnan kannattavuutta ja tekemään siitä kiertotalouden mukaista, Proteiinipiilaakso-hankkeen koordinaattori Emma Kynkäänniemi kertoo.

Toveri on tarkoitettu kaikille ruokajärjestelmän toimijoille, jotka ovat kiinnostuneet kehittämään toimintaansa. Sitä voivat hyödyntää myös muilla aloilla toimivat ruokajärjestelmän sivuvirtojen hyödyntäjät, kuten biokaasulaitokset.  

- Palvelussa voi selata erilaisia toimijoita ja inspiroitua näiden kiertotalousesimerkeistä. Oman yrityksen tiedot tai kiertotalousteon voi syöttää palveluun tulevien yhteistyökumppaneiden nähtäville ja myös kertoa, mihin konkreettiseen haasteeseen itse kaipaisi yritystoiminnassaan ratkaisua tai millainen yhteistyö kiinnostaisi, Kynkäänniemi sanoo.

Vuoden pituisen Proteiinipiilaakso-hankkeen aikana ei ehditä ratkaista kaikkia ruokajärjestelmän haasteita. Toveri rakennettiinkin takaamaan jatkuvuus sille työlle, mitä hankkeessa on tehty.

Lähde: Jyväskylän yliopisto


Päivitetty/Updated: 05.11.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.