Tänä vuonna luettu 2 513 820 uutista.
This year 2 513 820 news read.

Vuonna 2017 :  160 000 henkilöllä ei ollut veronalaisia tuloja  - suurin osa ulkomaalaisia.

Nollatuloisten määrä on noussut parissa vuodessa 15 000:lla ja nyt verottajan kirjoilla on noin 161 000 verovelvollista, joilla ei ollut viime vuonna verotettavia tuloja.

- Suurimmalla osalla nollatuloisista on ulkomaan kansalaisuus. Heitä on yli 100 000 ja he ovat suurin pääryhmä. He on joko käyneet Suomessa töissä tai opiskelemassa tai sitten he omistavat Suomesta kiinteistön tai huoneiston, sanoo ylitarkastaja Ville Niemeläinen verohallinnosta.

Niemeläisen mukaan toiseksi suurin nollatuloisten ryhmä on Suomen kansalaiset, jotka voivat elää joko verovapailla tuilla tai vanhempien tai puolison tuella.  - Kolmas ryhmä on Suomen kansalaiset, jotka ovat lähteneet ulkomaille käymään, opiskelemaan tai töihin ja ehkä vieneet puolison mukanaan. Heitä on joitakin kymmeniä tuhansia.

Ikäryhmittäin katsottuna nollatuloiset painottuvat selkeästi parikymppisiin sekä alle kolme- ja nelikympisiin.  Perustoimeentulotuesta ei veroja peritä, kuten ei asumistuesta tai elatustuestakaan, joten näiden saajat ovat verottajan silmissä nollatuloisia.  Pitkäaikaisesti toimeentulotuen varassa eläviä oli viime vuonna 8400.

Tulottoman yksinasujan perustoimeentulotuki ja asumistuki ovat yhteensä keskimäärin 1031 euroa kuussa. Tulottoman yhden lapsen yksinhuoltajan, joka ei saa elatusapua, tuet ovat yhteensä keskimäärin 1733 euroa kuussa (perustoimeentulotuki + asumistuki + lapsilisä + elatustuki).

Nollatuloisten määrät kehittyvät jatkossakin. - Ylipäätään nollatuloisten määrä verottajan kirjoilla kyllä kasvaa vuodesta toiseen. Se johtuu ihan siitä kansainvälisestä aspektista, että meille tulee ulkomaalaisia ihmisiä töihin, lähtevät pois, eivät tee muuttoilmoitusta ja me ei ymmärretä heti katkaista sitä verotusta, Niemeläinen sanoo.

Nollatuloiset mukaanlaskettuna Suomessa oli viime vuonna yhteensä noin 340 000 verovelvollista, jotka eivät maksaneet veroa euroakaan.

Lähde: Yle


Päivitetty/Updated: 04.11.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.