Tänä vuonna luettu 2 513 663 uutista.
This year 2 513 663 news read.

Luonto-Liitto täyttää tänään 75 vuotta

Lasten ja nuorten oma ympäristöjärjestö juhlii 75-vuotispäiviään 16.10.2018.

Luontosuhteen vahvistamisen ohella Luonto-Liitto haluaa vaikuttaa siihen, millainen perintö tuleville sukupolville jää. Järjestön tulevaisuuden suuntaviivoja linjataan vuonna 2019 käynnistyvässä strategiauudistuksessa.

Tänään 75-vuotta täyttävä Luonto-Liitto sai alkunsa kemian harrastuskerhojen yhdistyessä vuonna 1943. Vaikka toiminnan puitteet ja painopisteet ovat vuosien varrella vaihdelleet, tavoite on pysynyt: tarjota lapsille ja nuorille tietoa ja oppimismahdollisuuksia sekä mahdollisuuksia omakohtaisiin luontokokemuksiin ja vaikuttamiseen.

Luonto-Liitto on ollut alusta lähtien lasten ja nuorten oma järjestö, jonka toiminnasta päättävät nuoret itse.  "Luonto-Liitto on ainutlaatuinen niin organisaatiorakenteeltaan kuin toiminnaltaan. Muut järjestöt tai toimijat eivät tarjoa mitään vastaavaa toimintaa. Me olemme ylpeästi lasten ja nuorten järjestö, mikä näkyy kaikessa tekemisessämme sekä tietynlaisessa särmässä", Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Nina Kaipio sanoo.

Luonto-Liiton toiminnan ytimessä on lasten ja nuorten luontosuhteen vahvistaminen. Läpi elämän kestävä rakkaus luontoon syntyy positiivisten luontokokemusten kautta. Niitä Luonto-Liitto tarjoaa esimerkiksi ympäri Suomea järjestettävien luontoleirien kautta.  Ympäristötietoisuuden lisääminen on yhä tärkeämpää muuttuvassa maailmassa. Luonto-Liiton kouluvierailuilla kerrotaan muun muassa metsistä, kiertotaloudesta, suurpedoista ja Itämerestä. Vierailut tavoittavat vuodessa lähes 15 000 nuorta. (Kuva: Luonto-Liitto Kaisa Illukka).

Lähde: Luonto-Liitto 


Päivitetty/Updated: 16.10.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.