Tänä vuonna luettu 2 213 142 uutista.
This year 2 213 142 news read.

Voiko Nyhtökauralla oikeasti pelastaa planeetan?

Ruuan ympäristövaikutukset ovat paljon konkereettisemmat kuin ihmiset tulevat ajatelleeksi. 

Suomalaiset ovat tehneet merkittävän ympäristökampanjan syömällä Nyhtökaura®-tuotteita jo yli kahden vuoden ajan, esimerkkinä vesi: Tähän mennessä olemme säästäneet puhdasta vettä jo yli 10 miljardia litraa. Syömällä jo yhden Nyhtökaura®-aterian säästät 200 litraa vettä verrattuna kanaan, ja verrattuna nautaan luku on seitsemän kylpyammeellista vettä (1321 litraa). 

Mitä kymmenen miljardia litraa vettä käytännössä tarkoittaa? Luku on merkittävä, sillä se vastaa esimerkiksi kaikkien Suomessa olevien autojen pesua 10 kertaa (50 miljoonaa autopesua á 150 litraa/pesu) tai vaikkapa 142 miljoonaa pesukoneen pyöritystä. Syömällä voi todellakin vaikuttaa. (Lähde: http://www.ecoprod.co.uk/blog/how-much-is-100000-litres-of-water/)

Perinteinen ruokaproteiinien tuotanto, eläinten kasvatus, vaatii valtavia määriä viljelysmaata, vettä ja luonnonvaroja kuluttavaa logistiikkaa. Kaura on eräs luontoystävällisimmistä viljelykasveista. Sen hehtaarikasvu on hyvä ja sen avulla voi edistää vuoroviljelyä sekä vähentää haitallista ns. monokulttuuria, maaperää köyhdyttävää yhden kasvin viljelyä. Koska kaikki käyttämämme kaura on peräisin Pohjoismaista, sen viljely on ekologisesti kestävää, eikä kuljetuskaan kuluta kohtuuttomasti luonnonvaroja.

Nyhtiliike

Gold&Green on rakentanut laskurin, jonka avulla voi laskea oman perheensä ympäristövaikutusta kasviproteiini Nyhtökauraa syömällä. Laskurin avulla voi tutkia, mitä hyvää #Nyhtiliike tekee sinulle itsellesi sekä ympäristölle. Me uskomme, että mikään ei muutu, paitsi maailma. https://fi.goldandgreenfoods.com/fi/nyhtiliike/ 


Päivitetty/Updated: 12.10.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.