Tänä vuonna luettu 2 213 073 uutista.
This year 2 213 073 news read.

Valovoimaista kahvia Porvoosta: Robert Paulig Roastery paahtaa pavut omalla aurinkoenergialla

Käsityöläispaahtimo Robert Paulig Roastery panostaa entisestään kestävään tuotantoon ja on siirtynyt käyttämään itse tuotettua aurinkoenergiaa. 

Paahtimon katolle asennetut aurinkopaneelit riittävät tuottamaan energiaa paahtokoneisiin ympäri vuoden. Kaikki paahtimon käyttämä kahvi on vastuullisesti viljeltyä ja 100-prosenttisesti jäljitettävää.

Porvoon Tolkkisissa meren äärellä toimivan Robert Paulig Roasteryn energia tulee läheltä. Paahtimon katolle on asennettu aurinkopaneeleja, jotka riittävät tuottamaan energian paahtokoneisiin ympäri vuoden. Aurinkoenergian lisäksi paahtamisessa käytetään lämmön tuottamiseksi biokaasua. 

"Toimintaamme ohjaavat intohimo hyvään kahviin sekä vastuullisuus kaikessa tekemisessämme niin kahvin alkuperämaissa kuin kotimaassa. Kaikki kahvimme on 100-prosenttisesti jäljitettävää kahvin alkuperämaista kahvikuppiin asti. Paahtimomme sijainti Porvoossa luonnon keskellä inspiroi meitä panostamaan vastuullisuustekoihin myös paikallisesti. Olemme jo aiemmin paahtaneet kahvimme biokaasulla ja jatkossa paahtokoneemme käyvät myös aurinkoenergialla", Robert Paulig Roasteryn paahtimolähettiläs Jarkko Issukka kertoo. 

Paahtimon sijainti Porvoon maaseudulla mahdollistaa suuren pinta-alan käytön oman tuotannon energian tuottamiseksi.  

"Koko paahtimorakennuksemme katto päällystettiin aurinkopaneeleilla, joten meillä on yksi Porvoon suurimmista aurinkovoimaloista käytössämme. Helteinen ja aurinkoinen kesä oli meille hyvä startti valovoimaisen kahvin paahtamiselle. Aurinkoenergian käyttö on myös taloudellinen investointi ja olemme laskeneet, että noin kymmenen vuoden aikana ne maksavat itsensä takaisin säästettynä energiana", Issukka jatkaa.  

Loppuvuoden aikana Robert Paulig Roastery siirtyy myös osassa pakkausmateriaalejaan ekologisempaan formaattiin. Uudet alumiinittomat pakkaukset voi kierrättää muovinkeräyspisteisiin. Kierrätys ja kiertotalous ovat tärkeässä roolissa myös paahtimolla.

Lähde: Cision


Päivitetty/Updated: 10.10.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.