Tänä vuonna luettu 2 213 316 uutista.
This year 2 213 316 news read.

Seksuaaliväkivalta on yksi järkyttävimmistä Suomessa tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista

Me Too, Suostumus2018 ja Suomi Euroopan toiseksi vaarallisin maa naisille.

Seksuaaliväkivalta on pitkään ollut vaiettua ja alihoidettua. Ilmiön luonteesta johtuen erityisesti lasten ja nuorten on vaikea hakea apua. Lapsi tai nuori ei aina tiedosta, että kyse on ollut rikoksesta.

Seksuaaliväkivaltatyöllä voidaan tarjota nuorten tarpeet kohtaavaa kriisiapua, psykoedukatiivista tukea, vahvistaa uhrin oikeutusta tukeen ja edesauttaa rikosilmoitusten tekoa. 

OTAVA-hankkeen "Ohjaavaa, tukevaa ja vakauttavaa tukea 13-29-vuotiaille seksuaaliväkivallan uhreille"  tavoitteena on edistää EU:n uhridirektiivin mukaisesti seksuaaliväkivaltatyön kehittymistä valtakunnalliseksi palveluksi. 

OTAVA-hanke vastaa puuttuvaan erityistukipalveluun kohdentamalla tukitoiminnan alaikäisiin ja nuoriin seksuaaliväkivaltaa kokeneisiin tyttöihin ja nuoriin naisiin.  Hanke perustuu Helsingin Tyttöjen Talolla kehitetyn seksuaaliväkivaltatyön matalan kynnyksen hoitomallin levittämiseen neljälle muulle Tyttöjen Talolle, jotka sijaitsevat Rovaniemellä, Oulussa, Kuopiossa ja Espoossa.  (Kuva: Pixabay).

Lähde: Suomen Setlementtiliitto ry


Päivitetty/Updated: 08.10.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.