Tänä vuonna luettu 2 212 884 uutista.
This year 2 212 884 news read.

Oulun ammattikorkeakoulun Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hankkeelle merkittävä rahoitus

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke on saanut 482 000 euroa rahoitusta.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi Euroopan sosiaalirahaston kansainvälisen haun rahoituksen keskiviikkona 19.9.2018.   Oamk toteuttaa hankkeen yhdessä KoulutusAvain Oy:n kanssa. Hankkeen kansainvälinen partneri on belgialainen Technisch Heilig-Hartinstituut. 

Sinä osaat! -hanke kannustaa tyttöjä teknologia-aloille järjestämällä muun muassa työelämään tutustumisjaksoja sekä teknologiatyöpajoja. Hanke tuottaa myös koulutusta sekä erilaista materiaalia opettajille ja ohjaajille.

Tavoitteena on tuoda tekniikan aloja tutummaksi tytöille ja kasvattaa tyttöjen luottamusta omaan osaamiseensa. Suomalaistytöt ovat PISA 2015 -tutkimuksen mukana luonnontieteissä maailman toiseksi parhaita, mutta tyttöjen luottamus omaan osaamiseensa tiedeaineissa on heikkoa. Kolmivuotisen hankkeen kokonaiskustannukset Suomessa on noin 600 000 euroa.

Sinä osaat! - tiimi oli mukana Sitran Ratkaisu 100 -kilpailussa viime vuonna. Tiimi oli ainut pohjoissuomalainen finaaliin päässyt tiimi. Kilpailussa haettiin ratkaisuja siihen, miten ihmisten osaamista ja kykyjä voitaisiin tunnistaa ja hyödyntää paremmin maailmassa, jossa sekä tieto että ihmiset liikkuvat aiempaa enemmän myös eri maissa. (Kuva:Pixabay).

Lähde: OAMK


Päivitetty/Updated: 20.09.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.