Tänä vuonna luettu 2 213 072 uutista.
This year 2 213 072 news read.

Yhä useampi työntekijä voisi liikkua työmatkansa pyörällä, kävellen tai bussilla

Tuoreen kyselyn perusteella yli 80 prosenttia Lahden kaupunkikonsernin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän työntekijöistä on sitä mieltä, että työnantajan tulisi tukea ympäristöystävällistä liikkumista työn ja kodin välillä. 

Kyselyyn vastasi yli 4 000 työntekijää. Neljännes nyt työmatkansa autolla tekevistä kertoi voivansa tehdä työmatkan ilman autoa oikein hyvin. Osalle henkilökunnasta ilman autoa liikkuminen on vaikeaa tai mahdotonta. Kyselyn mukaan kulkutapojen muutokseen on kuitenkin monia mahdollisuuksia. Lahden kaupunkikonsernissa ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä valmistellaan kyselyn pohjalta työmatkaliikkumisen toimenpideohjelmaa. Molemmat suuret työnantajat haluavat edistää aktiivista ja turvallista työmatkaliikkumista ja sitä kautta työntekijöidensä hyvinvointia. "Liikkujan viikolla haluamme haastaa myös muut paikalliset organisaatiot ja yritykset pohtimaan, miten viisas liikkuminen huomioidaan työpaikoilla", sanovat työhyvinvointipäälliköt Päivi Maisonlahti ja Marita Simola.

Työnantajan toimilla on suuri merkitys siihen, miten henkilökunta työmatkansa liikkuu. Turvallinen pyöräparkki, hyvät suihkutilat ja vaatteiden kuivatustila ovat usein työmatkapyöräilyn edellytys. Työsuhdematkalipulla voidaan puolestaan kannustaa joukkoliikenteen käyttöön.

Miten Liikkujan viikko näkyy teidän työpaikallanne?

Nyt vietettävä kansainvälinen Liikkujan viikko 16.-22.9. tarjoaa kaikille lahtelaisille tilaisuuksia osallistua, kokeilla erilaisia liikkumisen välineitä sekä saada tietoa turvallisen ja viisaan liikkumisen keinoista. Esimerkkejä ja työkaluja viisaan liikkumisen edistämiseen löytyy Fiksusti töihin -sivustolta ja Viksu-työkalusta. 

Lähde: Lahden Kaupunki


Päivitetty/Updated: 18.09.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.