Tänä vuonna luettu 2 212 835 uutista.
This year 2 212 835 news read.

Uusi ruokapalvelu Venner haastaa tukemaan vähävaraisia perheitä - ravitsevaa ruoka-apua kotiovelle

Vähävaraisen perheen kotiovelle toimitettava Venner-ruokakassi sisältää viikoksi terveellistä, edullista ja herkullista kasvisruokaa helppoine resepteineen. 

Reseptiikan avulla on tarkoitus osoittaa ravitsevan ruuan tärkeyttä ja opastaa perheitä valmistamaan terveellisiä aterioita helposti ja edullisesti. Autettavat Venner-perheet löydetään yhdessä Hope ry:n kanssa.

Joka kymmenes suomalaislapsi on vähävarainen. Köyhyys on yhteydessä monenlaisiin ongelmiin, kuten eriarvoisuuteen, syrjäytymiseen, opintopolun katkeamiseen ja ravinnon puutteeseen. Ruoka-apua on Suomessa tutkittu verrattain paljon, mutta ruoka-avun laatu ja terveellisyys ovat jääneet vähälle huomiolle sekä tutkimuksissa että julkisessa keskustelussa.

Venner on uudenlainen ruokapalvelu auttamaan ja voimaannuttamaan vähävaraisia perheitä. Palvelun keskiössä on terveellinen, helposti itse valmistettava kasvisruoka, jonka ravitsemus on tarkasti suunniteltu. Kotiovelle toimitettava viikon ruokakassi sisältää ainekset seitsemään lämpimään ateriaan 4-6 hengelle, eli jopa 42 ateria-annokseen. Lisäksi kassi sisältää kilon hedelmiä, oliiviöljyä, purkin D-vitamiinia sekä informatiivisen reseptivihkon. Ruokakassin reseptit on suunniteltu tarkasti niin, ettei aineksista jää lainkaan hävikkiä. Reseptit antavat myös mallia miten hyödyntää eri raaka-aineita monipuolisesti.

- Haluamme tarjota vähävaraisille perheille helpon väylän ravitsevaan ruokaan ja terveellisiin elämäntapoihin, mutta myös helpotusta arkeen. Reseptivihko on suunniteltu pidempään käyttöön helpottamaan myös ruokakassiviikon jälkeistä arkea. Vihkon tarkoituksena on tarjota tietoa terveellisen ruuan merkityksestä ja opastaa perheitä löytämään edulliset ja terveelliset ratkaisut ruuanvalmistukseen, reseptikehittäjänä toimiva Tuulia Järvinen Venneriltä tarkentaa.

Venner haastaa sekä yksityishenkilöt että yritykset mukaan talkoisiin, jotta mahdollisimman moni vähävarainen perhe saisi tarvitsemansa avun. Yhden ruokakassin hinta on 90 euroa, mutta kassista voi ostaa myös osan. Jo 15 euron panostuksella voi osallistua Vennerin joukkoihin. Auttamisen hyvän mielen lisäksi ruokakassin tilaaja saa itsekin käyttöönsä Vennerin viikon reseptiikan ja inspiraatiota terveellisempään arkeen. 

Ensimmäiset ruokakassit lähtevät yhteistyökumppani Kauppahalli24:n kautta apua tarvitsevien kotioville 19.9.2018. Lanseerausvaiheen 177 kassia tarjoavat Vennerin kumppaniyritykset. Pääyhteistyökumppaneina ovat Orkla Care ja Pihlajalinna.  

Uudenlainen tapa auttaa on saanut taakseen merkittäviä tukijoita, Vennereitä. Mukaan ovat lähteneet jo lastentautien erikoislääkäri, ruoka-apuaktiivi ja Vennerin asiantuntijalääkäri Tiina Tuomela, toimittaja ja tuottaja Arman Alizad, köyhyystutkija Maria Ohisalo, mediavaikuttaja Natalia Salmela, toimittaja ja kirjailija Jenni Pääskysaari sekä yritysstrategi Petteri Lillberg.  (Kuva:Pixabay).

Lähde: Venner 


Päivitetty/Updated: 17.09.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.