Tänä vuonna luettu 2 213 136 uutista.
This year 2 213 136 news read.

Selvitys: Norsunluukauppa rehottaa netissä - Japanissa Yahoon verkkokaupassa myydään jopa kokonaisia syöksyhampaita

Selvityksen mukaan norsunluuta kaupataan yhä avoimesti netissä. 

Kauppa kukoistaa erityisesti Japanissa, missä norsunluukauppa on edelleen laillista. Japanin Yahoon verkkokauppa on suurin yksittäinen japanilainen nettikauppa, joka sallii avoimesti norsunluun myynnin. WWF on vedonnut Yahoon verkkokauppaan myynnin lopettamiseksi. Norsunluukauppa on suurin syy norsujen salametsästykselle Afrikassa.

Villieläinten ja niiden osien laitonta kauppaa valvovan TRAFFICin mukaan Yahoon verkkokaupassa oli myynnissä vain neljän viikon pituisen tarkastelujakson aikana jopa 4 414 norsunluuesinettä ja 35 kokonaista norsun syöksyhammasta.

"Afrikassa tapetaan keskimäärin yksi norsu joka 25. minuutti. Viime viikolla Botswanassa löydettiin jopa 87 norsua, jotka oli tapettu niiden syöksyhampaiden takia. Norsunluukauppa on yksinkertaisesti saatava loppumaan Aasiassa, jotta salametsästys loppuu Afrikassa, ja teemme kaikkemme tämän eteen", sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen.

Norsunluukauppa on siirtynyt vahvasti verkkoon viime vuosina. Norsunluutuotteita myydään etenkin Aasiassa, pääasiassa Kiinassa. Japanin lisäksi norsunluukauppa on edelleen laillista esimerkiksi Vietnamissa, Myanmarissa ja Kambodzassa. Kiina kielsi norsunluukaupan kokonaan vuoden 2018 alusta.

Suuri osa Japanin verkkokaupoista on vapaaehtoisesti kieltänyt norsunluun myynnin sivuillaan, mutta Yahoo sallii sen edelleen. Nyt julkaistun selvityksen mukaan Japanin Yahoossa myynnissä olleiden norsunluutuotteiden yhteenlaskettu arvo oli yhteensä lähes 300 000 euroa.  "Selvityksen mukaan yksittäisten norsunluutuotteiden määrä verkkokaupassa oli vähentynyt viime vuodesta. Huolestuttavaa on kuitenkin, että myynnissä oli niin paljon kokonaisia norsun syöksyhampaita, jopa enemmän kuin edellisvuonna", Pirinen sanoo.

Jopa 88 prosentilta Yahoo Japanin nettihuutokaupassa myytäviltä norsunluutuotteilta puuttui lain vaatima alkuperätodistus. Aiempina vuosina Yahoo-ryhmään kuuluvan nettihuutokaupan on todistettu olevan merkittävä lähde Kiinaan myytävälle laittomalle norsunluulle.

TRAFFIC valvoo globaalisti laitonta villieläimillä ja niiden osilla käytävää kauppaa. WWF on yksi TRAFFICin perustajaorganisaatioista.

Lähde: WWF Suomi


Päivitetty/Updated: 16.09.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.