Tänä vuonna luettu 2 513 947 uutista.
This year 2 513 947 news read.

Nyt riitti - Kitketään seksuaalinen häirintä työyhteisöistä

Seksuaalinen häirintä työpaikoilla on yleisempää kuin luullaan. TEK selvittää nyt yhdessä yhdeksän liiton kanssa korkeasti koulutettujen työyhteisöissä kokemaa häirintää.

Asiantuntijoiden arvioiden mukaan seksuaalinen häirintä työpaikoilla on yleisempää kuin luullaan, ja valtaosa häirintä- ja syrjintätapauksista jää valitettavasti piiloon. Vaikka liitot ovat läsnä työpaikoilla, otetaan yhteyttä yleensä vain kaikkein törkeimmissä tapauksissa. Tämän vuoksi TEK toteuttaa yhdessä yhdeksän muun liiton kanssa kyselyn, jolla selvitetään jäsenten työelämässä kokemaa seksuaalista häirintää, seksismiä ja sukupuoleen perustuvaa syrjintää.

"Seksuaalinen häirintä on liian yleistä. Nyt haluamme selvittää perusteellisesti kaikki häirinnän muodot työyhteisöissä sekä niihin liittyvät tausta- ja riskitekijät. Haluamme, että työelämä on kaikille reilu ja tasa-arvoinen", korostaa asiamies Sirkku Pohja TEKistä. "Selvittämällä korkeasti koulutettujen työpaikalla kokemaa seksuaalista häirintää, seksismiä tai sukupuoleen perustuvaa syrjintää haluamme rohkaista niiden kohteiksi joutuneita jäseniämme. Et ole ongelmasi kanssa yksin - ota kokemuksesi esille työnantajan kanssa, vaadi sen käsittelyä ja oikeudenmukaista ratkaisua! Apua ja tukea asian hoitamiseksi saa tarvittaessa omasta liitosta."

Liittojen yhteisellä kyselytutkimuksella saadaan ilmiöstä tarkempi kuva, koska useimmissa työyhteisöissä korkeasti koulutetut työntekijät ovat useilta eri aloilta ja eri liittojen jäseniä. Kyselyn kohdejoukko on suuri, lähes 300 000 korkeasti koulutettua asiantuntijaa ja esimiestä, ja se kattaa kaikki työnantajasektorit ja toimialat. TEKin kohdalla kysely toteutetaan otoksena, ja se on lähetetty 5 000 tekkiläiselle. Tiedotamme kyselyn tuloksista niiden valmistumisen jälkeen loppuvuodesta 2018.

Kyselyyn osallistuvat TEKin lisäksi Agronomiliitto, Akavan Erityisalat, DIFF - Ingenjörerna i Finland, Insinööriliitto, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu, Suomen Ekonomit, Tradenomiliitto, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA, Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY.

Lähde: TEK  


Päivitetty/Updated: 14.09.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.