Tänä vuonna luettu 2 498 598 uutista.
This year 2 498 599 news read.

Sadan kummikoulun raja rikki - HSY valitsi uudet kummikoulut harjoittelemaan arjen ympäristötekoja

Yksitoista koulua Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja Kauniaisista aloittaa HSY:n kummikouluina tänä lukuvuonna. 

Kummikouluissa harjoitellaan arjen ympäristötekoja. Tarjottavat oppitunnit ovat uuden opetussuunnitelman mukaisia. HSY on tarjonnut ympäristökasvatusta noin sadalle kummikoululle jo reilun 10 vuoden ajan. Tämän vuoden kummikouluiksi HSY valitsi Helsingistä Koskelan, Munkkivuoren, Tapanilan ja Strömbergin ala-asteen koulut sekä Helsingin yhteislyseon. Espoosta kummikouluina aloittavat Vanttilan, Laurinlahden ja Koulumestarin koulut. Vantaalla kummikouluohjelmaan osallistuu Veromäen koulu, Kauniaisissa Kasavuoren koulu ja Kirkkonummella Vuorenmäen koulu.

"Olemme tarjonneet jo noin sadalle kummikoululle maksuttoman ympäristökasvatuskokonaisuuden reilun kymmenen vuoden aikana. Opettajat ovat kiitelleet kummikouluohjelmaa muun muassa siitä, että kummikouluvuosi aktivoi ja parantaa koko koulun ympäristökasvatusta", kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto.

Kummikouluohjelman tavoitteena on, että myös lukuvuoden jälkeen oppilailla ja opettajilla on hyvät mahdollisuudet jatkaa ympäristötyötä koulussa ja omassa arjessaan. Kummikoulut voivat valita teemakseen joko elintärkeän veden tai kestävän kulutuksen. Tänä syksynä on ensimmäistä kertaa tarjolla vesiaiheinen kummikouluohjelma alakoulujen lisäksi myös ylä- ja yhtenäiskouluille. Veden kiertokulku, lähivesien tutkiminen, viemärietiketti ja vesivastuullisuus ovat keskeisiä veteen liittyviä aiheita. Niitä opiskellaan viidessä koulussa. Jätteen määrän vähentämistä, lajittelua ja kohtuullisten kulutusvalintojen tekemistä opetellaan kuudessa koulussa.

HSY tarjoaa kummikouluille valmiita oppitunteja ja -materiaaleja sekä koulutusta opettajille. Oppilaita ja opettajia neuvovat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polun ympäristökasvattajat. Kunkin koulun omat ympäristövastaavat suunnittelevat yhdessä ympäristökasvattajan kanssa koululle koko lukuvuoden kestävän ohjelman. HSY valitsee kummikouluohjelmaan vuosittain vähintään 10 kummikoulua pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta. Seuraava kummikouluhaku alkaa maaliskuussa 2019.

Lähde: HSY  


Päivitetty/Updated: 15.08.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.