Tänä vuonna luettu 2 213 063 uutista.
This year 2 213 063 news read.

Koulumatka on tärkeä osa lapsen päivää

Lahdessa alakoululaiset lähtevät kouluun maanantaina 13.8. Lukiot alkavat keskiviikkona 8.8.

Yli 360 000 alakoululaista (1.-6.-luokkalaista) suuntaa koulutielle elokuun puolivälissä. Lasten taidot liikkua itsenäisesti liikenteessä kehittyvät vähitellen iän myötä, minkä vuoksi etenkin koulujen läheisyydessä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta. Jos viet lastasi autolla kouluun, noudatathan koulun ohjeita saattoliikenteestä ja pysäköinnistä, jotta liikkuminen on turvallista niin lapsille kuin aikuisille.

Auton takapenkillä istuvalla lapsella liikennetaidot eivät kartu samalla tavalla kuin itse liikenteessä kulkien. Jos koulun ja kodin välinen matka on liian pitkä, voi lapsen päästää autosta ulos turvallisessa paikassa esimerkiksi kilometri ennen koulua. Kävelemällä kouluun osan matkaa lapsi pääsee nauttimaan ulkoilun hyödyistä, eikä koulun ympäristöön synny ylimääräistä autoliikennettä.

Lapsi oppii turvallisen liikkumisen seuraamalla aikuisten esimerkkiä ja harjoittelemalla itse. Vanhemman vastuulla on suunnitella turvallinen reitti kouluun ja opettaa oikeat tavat toimia liikenteessä. Turvallisin reitti ei aina ole se lyhyin reitti. Jos mahdollista, valitse reitti, jossa on mahdollisimman vähän tienylityksiä. Alikulku on turvallisempi vaihtoehto kuin suojatie. Ekaluokkalaisen kanssa turvallisen koulureitin harjoittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen koulun alkua.

Lihasvoimainen liikkuminen lisää tutkitusti lasten virkeyttä ja parantaa keskittymiskykyä koulupäivän aikana. Koulumatkan kulkeminen yhdessä kaverin tai sisaruksen kanssa voi olla lapselle tärkeää sosiaalista aikaa.

Sen sijaan kännykän on syytä pysyä repussa koulumatkan ajan. Jos puheluun on pakko vastata liikenteessä, sopikaa että lapsi pysähtyy turvalliseen paikkaan puhelun ajaksi. Lapsen on vaikea keskittyä sekä liikenteen havainnointiin että kännykän käyttöön samanaikaisesti.   

Lähde: Lahden Kaupunki


Päivitetty/Updated: 10.08.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.