Tänä vuonna luettu 2 213 003 uutista.
This year 2 213 003 news read.

Vähis auttaa opiskelijoita vaikuttamaan

Oletko järkkäämässä alueellasi isompaa tapahtumaa tai haluatko korjata jonkin epäkohdan? Ei hätää, meiltä löytyy sopiva kaveri avuksesi.

Matti Vähä-Heikkilä eli Vähis aloitti elokuun alussa TEKin uutena opiskelijatoiminnan asiantuntijana. Nopeasti käy selväksi, että nyt ollaan jo lähellä turkulaisen tietotekniikan diplomi-insinöörin unelmapestiä. "Fuksitoiminta imaisi minut heti mukaansa, ja pian olinkin jo ihan altaan syvässä päässä. Opintovastaava, killan puheenjohtajuus, ylioppilaskunta.. Yhteisten asioiden edistäminen, vaikuttaminen ja yhteisön muodostaminen olivat koko opintojeni ajan kantava voima, ja ne asiat kiinnostavat kovasti vieläkin", hän jatkaa.

Valmistumisen jälkeen Vähis kehitti jonkin aikaa yliopiston projektitutkijana sydämen mittauslaitteita, mutta oma sydän sykki kuitenkin eri suuntaan. Ja jälleen oltiin altaan syvässä päässä. "Opiskelijayhteisö ja vaikuttaminen ovat antaneet minulle niin paljon, joten halusin jakaa omaa osaamistani eteenpäin. Tällä hetkellä tämä tuntuu sopivimmalta työltä. Uskon, että it-alalle pääsee halutessa vielä takaisin."

Opiskelijatoiminnan asiantuntijana Vähis haluaa saada opiskelijoiden äänen kuuluviin entistä laajemmin ja kovemmin. Hän näkee oman roolinsa valmentajana. Oikealla taktisella osaamisella saadaan yhdessä pallo maaliin. "Mielestäni ongelmat on tehty ratkaistaviksi ja hyvät ideat toteutettaviksi. Haluan auttaa opiskelijoita edistämään omia asioitaan ja vaikuttamaan omassa yhteisössä", yliopistolla ja kotikaupungissa.

Pitkäaikaisen opiskelija-aktiivin ja Turun kaupunginvaltuutetun tietopankista löytyy hyviä vinkkejä moneen tarpeeseen. "Jos haluaa järjestää vaikkapa isomman tapahtuman kaupungilla, osaan neuvoa esimerkiksi, miten viranomaisten lupaviidakosta selvitään ja miten iso projekti viedään onnistuneesti maaliin", Vähis havainnollistaa. "Osaan myös neuvoa siinä, mitä yritykset odottavat opiskelijoilta ja mitä yhteistyökuvioita kannattaa ehdottaa. Tiedän myös, miten eri asiat on toteutettu muissa yliopistoissa, joten osaan antaa helposti perspektiiviä asioihin, jos jokin askarruttaa omalla kampuksella", hän lisää. Vähis kehottaakin ottamaan rohkeasti yhteyttä. "Olit sitten opintosi aloittanut fuksi tai pidempään opintorientoja kokenut", olen täällä sinua varten.

Työssään Vähis myös kokoaa yhteen ja auttaa TEKissä toimivia opiskelijaedustajia. Heitä löytyykin niin TEKin hallituksesta, valtuustosta kuin valiokunnistakin. "Pestit voivat kuulostaa kuivilta, mutta sillä työllä on paljon merkitystä. Siellä voi vaikuttaa muun muassa siihen, mihin suuntaan TEK on työelämää viemässä ja miten kehitämme yliopistoja." Vähis kannustaakin opiskelijoita lähtemään mukaan kiltoihin, TEKin toimintaan ja politiikkaan. "Siellä jos missä oppii niitä taitoja, joille on työelämässä kysyntää aina viestinnästä monenlaisiin projektinhallintataitoihin."  

 Lähde: TEK - Tekniikan Akateemiset


Päivitetty/Updated: 10.08.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.