Tänä vuonna luettu 2 248 920 uutista.
This year 2 248 920 news read.

WWF ja K-ryhmä kunnostavat uhanalaisen taimenen luontaisia lisääntymisalueita Honkalanjoella Nurmeksessa

K-ryhmä, ympäristöjärjestö WWF, Lipinlahden osakaskunta ja Pohjois-Karjalan vapaa-ajankalastajapiiri kunnostivat talkoovoimin Honkalanjoen koskialuetta Nurmeksen Lipinlahdella lauantaina 4. elokuuta. 

Virtavesikunnostustalkoissa autetaan uhanalaista vaeltavaa taimenta lisäämällä kutusoraikkoa ja poikaskivikkoa Pieliseen laskevalla koskialueella. Talkoot ovat osa WWF:n ja K-ryhmän monivuotista K-Kalapolut-yhteistyötä Suomen vaelluskalojen pelastamiseksi.

Pieliseen laskevissa virtavesissä on huomattavia mahdollisuuksia elvyttää uhanalaisia taimenkantoja. Nyt tehtävä kunnostus lisää merkittävästi järvitaimenen luontaisia lisääntymismahdollisuuksia Honkalanjoessa. "Lisäämme koskialueelle taimenen suosimaa kutusoraa ja lohikalojen pienpoikasten tarvitsemaa poikaskivikkoa. Näillä toimilla luodaan koskialueelle nykyistä paremmat edellytykset kalojen luontaiselle lisääntymiselle ja elinkierrolle", kertoo WWF:n virtavesiasiantuntija Manu Vihtonen. Honkalanjoen koskialueen kunnostus toteutetaan Lipinlahden osakaskunnan, Pohjois-Karjalan vapaa-ajankalastajapiirin, K-ryhmän ja WWF:n yhteistyönä.

Lipinlahden osakaskunnan puheenjohtaja Keijo Savolainen tarttuu lauantaina lapionvarteen. ''Mahtava juttu, että saadaan K-Kalapolut-talkoot tänne Nurmekseen. On hienoa päästä olemaan mukana!'' "Luonnon hyvinvointi on ollut perheelleni aina tärkeää. Meillä on kunnia olla mukana elvyttämässä Pielisen lohikalakantaa", Pekka Harinen sanoo. K-Market Muskotin kauppias Miia Päivinen on samaa mieltä: "Mahtavaa päästä itse konkreettisesti edesauttamaan luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kalakantojen elpymistä! Pohjoiskarjalainen luonto on meille sellainen rikkaus ja voimavara, että siitä on pidettävä huolta!"

K-ryhmän ja WWF:n monivuotinen yhteistyö uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi käynnistyi viime vuonna. Viiden vuoden aikana tavoitteena on avata kalojen kulkua haittaavia vaellusesteitä, kuten tierumpuja tai vanhoja patoja eri puolilla Suomea. Lisäksi kaloille tehdään virtavesiin kutupaikkoja talkootöillä. Ensimmäisen talkoosyksyn 2017 aikana eri puolilla Suomea avattiin 9 nousuestettä ja rakennettiin 60 kutusoraikkoa. Yhteistyön tunnistaa "Kuteminen kuuluu kaikille" -sloganista.

"K-Kalapolut-yhteistyö on jatkoa pitkäjänteiselle työllemme kestävien kalakantojen puolesta. Yhteistyön aikana on ollut ilo nähdä, miten vahva talkoohenki Suomessa vallitsee. Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä haluamme kutsua kaikki suomalaiset talkoisiin uhanalaisten vaelluskalakantojemme puolesta'', sanoo K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo. Vuoden 2018 K-Kalapolut-kausi käynnistyi kesäkuussa talkoilla Vihdissä, ja heinäkuussa talkoiltiin Kuhmossa ja Heinävedellä. Kutureittejä avataan ja kunnostustöitä tehdään lisää loppukesällä ja syksyllä eri puolella Suomea.

Lähde: WWF Suomi 


Päivitetty/Updated: 10.08.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.