Tänä vuonna luettu 2 248 762 uutista.
This year 2 248 762 news read.

Roosa nauha nousi hyväntekeväisyyskeräysten ykköseksi

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys on noussut tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten mielikuvissa kaikkein mieluisimmaksi lahjoituskohteeksi.

Roosa nauha on kärkisijalla, kun katsotaan usean mielikuvatekijän yhteisvaikutusta. Roosa nauhan vahvuuksia ovat muun muassa näkyminen julkisuudessa, toiminnan luotettavuus, asiantuntemus ja vaikuttavuus. Roosa nauha nousi tutkituista 35 järjestöstä ja keräyksestä kärkeen myös kokonaismielikuvassa. Syöpätutkimukseen varoja keräävä Roosa nauha on kasvattanut merkittävästi tunnettuuttaan ja tukijoiden määrää viime vuosina. Roosa nauhan suosio on ymmärrettävää, sillä vakavien sairauksien hoito ja ennaltaehkäisy on ollut suomalaisille kaikista mieluisin hyväntekeväisyyskohde jo vuosia.

Suomalaisten mielikuvia hyväntekeväisyydestä tutki Taloustutkimus Oy maalis-huhtikuussa 2018. Kyselyyn vastasi 3 501 suomalaista. Suomi tänään -kyselytutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen on tukenut sairauksien hoitoa ja ehkäisyä viimeksi kuluneen vuoden aikana. Syöpäsäätiö on vahvasti tuonut esiin tarvetta turvata tutkimusrahoitus, sillä syöpätutkimuksen julkinen rahoitus on vähentynyt merkittävästi viime vuosina.

"Roosa nauhan suosiosta kuuluu suuri kiitos asiaan sitoutuneille Roosa nauha -suunnittelijoille sekä erinomaisille yrityskumppaneille. Nauhojen ja kampanjatuotteiden myynti tuo valtaosan keräyksen tuloksesta", pohtii Syöpäsäätiön varainhankinta- ja viestintäjohtaja Helena Hulkko. "Roosa nauha on osoitus siitä, että helppo ja positiivinen tapa tehdä hyvää toimii. Arjen ruokaostoksiin on mutkatonta valita se tuote, josta menee osuus syöpätutkimuksen tukemiseen. Kaunis nauha on myös helppo napata kaupan kassalta mukaan rintapieleen."

Syöpäsäätiö on järjestänyt Roosa nauha -keräyksen lokakuussa vuodesta 2003 alkaen. Roosa nauha -keräys käynnistyy 16. kerran 27.9. Nauhan suunnittelijoina ovat olleet muun muassa Duudsonit ja Michael Monroe.

Lähde: Syöpäsäätiö


Päivitetty/Updated: 09.08.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.