Tänä vuonna luettu 2 249 709 uutista.
This year 2 249 709 news read.

Kymmenet mökinomistajat saavat neuvontaa Mikkelin kehitysyhtiö Miksein pilotissa

Kymmenet yritykset ja mökinomistajat kiinnostuivat vapaa-ajan asuntojen kohentamisesta Mökit kuntoon -pilotissa.

Mökit kuntoon -pilotti on maksuton neuvontapalvelu, jonka kohderyhmänä ovat Mikkelin seudulla mökin omistavat. Pilotti käynnistyi 2018 ja neuvontapalvelu huhtikuussa 2018. Pilotissa käydään mökinomistajien kanssa läpi mökin kunnostukseen tai käyttöön liittyviä tarpeita ja autetaan löytämään toteuttajia palveluille. Pilottiin saatiin mukaan 53 yritystä, ja mökinomistajilta on tullut jo lähes sata yhteydenottoa. Kunnostustarvetta on ilmennyt erityisesti 1970-1990-luvulla rakennetuissa mökeissä sekä mökeissä, joissa on kantovesi ja kuivakäymälä.

"Jätevesiasiat herättävät selvästi eniten kiinnostusta. Vanhan mökin tilasuunnitteluun kaivataan apua etenkin kohteissa, joita käyttää useampi sukupolvi. Apua on tarvittu myös remonttitöihin ja rakentamiseen. Erilaiset terassiratkaisut ja kesäkeittiöt tuovat puolestaan uutta mukavuutta ja luksusta vanhempiin kohteisiin. Osa mökinomistajista tarvitsee vain suunnitteluapua, kun taas toiset kaipaavat kokonaispalvelua. Monet osaisivat kunnostaa mökkiään, mutta eivät enää kykene siihen. Työssäkäyvät, muualla asuvat mökinomistajat eivät puolestaan ehdi itse tehdä kaikkea. Myös nuoret, jotka ovat perineet mökin, kaipaavat apua sen käytettävyyden kohentamiseen tai kunnostukseen." kertoo Mökit kuntoon -koordinaattori Anne Innanen Mikseistä. 

Yritykset saavat pilotin kautta tietoa mökinomistajien tarpeista yleisellä tasolla ja näkyvyyttä palveluilleen. Neuvontapalvelu etsii mökinomistajille sopivan yrityksen toteuttamaan kunnostustoimenpiteitä. Mökinomistaja tietysti ratkaisee itse viime kädessä, käyttääkö hän saamiaan vinkkejä, Innanen toteaa. "Yhdellä mökillä purimme ja tuuletimme rakenteita sekä asensimme uudet villat ja paneelit kattoon, jossa oli pesinyt hiiriä. Yksi huopakaton uusiminen odottaa puolestaan syksyn viileämpiä säitä", kertoo mökkien huolto- ja kunnossapitopalveluita tarjoava yrittäjä Anssi Pylkkänen. - Uskon, että pilotista on ollut yhtäläinen hyöty mökinomistajille ja meille yrittäjille. Yhteystiedot ovat levinneet hyvin; toivottavasti tämä palvelu jatkuu myös tulevana kesänä.

"Mökit kuntoon -pilotti tuli hyvään saumaan: Anne Innanen tuli Anssi Pylkkäsen kanssa keskustelemaan tarpeistani, ja sain kaikki tarvitsemani palvelut pika-aikataululla. Palvelutarpeeni siirtyivät nyt paikallisille yrittäjille, kun aikaisemmin haalin tekijät muualta. Seudulla on 30 000 kesämökkiä ja palvelutarve valtava, mutta jos paikallisia yrittäjiä ei tiedetä, rahat jäävät tulematta näihin kyliin. Toivoisinkin, että kaikki paikalliset yrittäjät ilmoittautuisivat tähän palveluun.", kertoo eräs mökkiläinen Neitvuorelta.

Lähde: Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy 


Päivitetty/Updated: 07.08.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.