Tänä vuonna luettu 2 249 596 uutista.
This year 2 249 596 news read.

EU:n PK-rahoitusta viidelle suomalaiselle yritykselle - seuraava haku syyskuussa

Innovation Manager Finland Oy sai toukokuun PK Instrumentti-rahoituskierroksella kolme hakemusta läpi.

Kaikkiaan suomalaisia hakemuksia hyväksyttiin viisi kappaletta. PK-ohjelman rahoitusta saa innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden selvitys- ja kehityshankkeisiin, joissa tavoitellaan voimakasta kansainvälistä kasvua.

3.5.2018 päättyneessä EU PK-Instrumentti haussa rahoitusta Innovation Managerin tuella saaneet yritykset ovat älykästä kirurgiveistä kehittävä Olfactomics Oy, sekä kuluttajaelektroniikkaan keskittynyt Fogio Oy ja kierrätykseen erikoistunut Tracegrow Oy. Muut suomalaiset rahoitusta saaneet yritykset olivat Hypermemo Oy ja Arctic IP Investment Oy.

"Hakijoina voi olla ainoastaan pk-yrityksiä, jotka EU määrittelee alle 250 hengen tai alle 50 miljoonan euron liikevaihdon yrityksiksi. Kriteerinä on yrityksen innovatiivinen tuote tai palvelu, sekä se, että yrityksellä on kasvupotentiaalia. Sillä ei ole merkitystä, milloin yritys on perustettu. Rahoitusta voi saada 75 prosenttia budjetista", kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jerri Laine.

Rahoitusta voi hakea neljä kertaa vuodessa, seuraava mahdollisuus hakuun on syyskuussa. "Näen, että Suomessa olisi hyvinkin paljon potentiaalia, koska innovatiivisia yrityksiä on paljon, mutta ehkä rahoitusmuotoa ei tunneta kovin hyvin, koska harva yritys sitä hakee, vaikka se on ollut käytössä jo useamman vuoden. Espanja ja Italia ovat pärjänneet hauissa hyvin, siellä on paljon konsultteja, jotka auttavat yrityksiä", Laine toteaa.

Hänen mukaansa heiltä menee hakemuksen tekemiseen noin kuukausi, eikä palvelu ole yrityksille kovin kallista. Innovation Manager Finland Oy palveluyritys, joka on erikoistunut julkisiin hakemuksiin. Yritys tekee EU-, Tekes-, ELY-keskus ja Finnpartnership-hakemuksia. Vuodesta 2009 lähtien niitä on toteutettu yli 300.

Lähde: Innovation Manager Finland Oy


Päivitetty/Updated: 06.08.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.