Tänä vuonna luettu 2 248 775 uutista.
This year 2 248 775 news read.

Kuivakäymälät ja kiertotalous kansainvälisen konferenssin aiheena Hiedanrannassa

Tampereen Hiedanrannassa järjestetään 22.-24.8.2018 järjestyksessään jo kuudes kansainvälisen kuivakäymäläkonferenssi. 

Tieteellisen konferenssin ja suomenkielisen seminaarin lisäksi tapahtumassa on alan yrityksille ja kaikille kiinnostuneille avoin näyttely. Kuivakäymälät ovat paljon muutakin kuin suomalaisille tuttuja mökkihuusseja. Maailmassa 2,3 miljardia ihmistä on vailla perussanitaatiota eli käymälää tai vastaavaa, joten alalla on valtava kasvupotentiaali.

"Turvallinen juomavesi puuttuu 2,1 miljardilta  ja turvallinen sanitaatio peräti 4,5 miljardilta ihmiseltä. Maailman jätevesistä peräti 80 prosenttia jää täysin puhdistamatta. Tilannetta voidaan pitää maailman suurimpana katastrofina", toteaa dosentti, UNESCO-oppituolin haltija Tapio S. Katko Tampereen teknillisestä yliopistosta. 

Ajankohtaiseen aiheeseen pureudutaan 22.-24.8.2018 Tampereen Hiedanrannassa, kun Käymäläseura Huussi ry, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja Jyväskylän yliopisto järjestävät jo kuudennen kansainvälisen kuivakäymäläkonferenssin. Dry Toilet Goes Circular -teemalla järjestettävän konferenssin ohjelmassa on uusinta tietoa kuivakäymälöistä sekä niiden käytöstä ja mahdollisuuksista Suomessa ja maailmalla. Tällä kertaa konferenssin aihetta on laajennettu kattamaan kiertotalouden mahdollisuudet entistä laajemmin. Ravinteiden hyödyntäminen on yksi EU:n ja Suomen kiertotaloustavoitteista.

Konferenssi kokoaa Tampereelle sanitaatio-, vesi- ja ravinnekierron asiantuntijoita jopa 40 maasta. Yksi konferenssin pääpuhujista on Yhdysvaltojen entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck. Tällä kertaa konferenssi pidetään Hiedanrannassa, johon on tulossa uusi resurssi- ja energiatehokas kaupunginosa. "Kuivakäymäläteemaan liittyen Hiedanrannassa tutkitaan esimerkiksi, miten virtsan ravinteita voidaan hyödyntää mikrolevien kasvatuksessa. TTY:n tutkijatohtori Pritha Chatterjee esittelee tämän tutkimuksen ensimmäisen vaiheen tuloksia konferenssissa", konferenssin järjestelyissä mukana oleva yliopisto-opettaja Marja Palmroth TTY:n kemian ja biotekniikan laboratoriosta kertoo.

Tampereen ammattikorkeakoulun hankkeiden tutkimustuloksia koskien virtsan käyttöä lannoitteena peltoviljelyssä esitellään sekä kansainvälisessä konferenssissa, että suomenkielisessä seminaarissa. Ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätystä edistävästä RAKI2 -ohjelmasta rahoitettuja hankkeita TAMKissa vetää yliopettaja Eeva-Liisa Viskari, joka on ollut myös mukana konferenssin järjestelyissä.

Kansainvälisen konferenssin yhteydessä järjestetään keskiviikkona 22.8. jo perinteeksi muodostunut, Suomipäivä-seminaari Kuiva kiertää! -teemalla Tampereella Hiedanrannassa. Suomenkielisessä seminaarissa keskitytään ravinnekierron haasteisiin ja ratkaisuihin kotimaisesta näkökulmasta. Päivän aikana kuullaan muun muassa uudesta hajajätevesilainsäädännöstä, kiertotalouden mahdollisuuksista haja-asutusalueella ja paneelikeskustelu ravinnekierron tulevaisuudesta. Yksi panelisteista on TTY:n professori Leena Aarikka-Stenroos, joka tuo keskusteluun kiertotalouden taloudellista näkökulmaa.   

Lähde: TAMK


Päivitetty/Updated: 05.08.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.