Tänä vuonna luettu 2 249 499 uutista.
This year 2 249 501 news read.

Suomenlahdella vuosikymmenen hankalin levätilanne - helleaalto pahentaa entisestään

Kuuman sään ennustetaan jatkuvan ainakin loppuviikkoon saakka.

 Suomea hellivä lämpöaalto voimistaa valmiiksi hankalaa sinilevätilannetta, Suomen ympäristökeskukselta (Syke) kerrotaan. Erikoistutkija Seppo Knuuttilan mukaan levää on nyt runsaasti koko Suomenlahden pituudelta ja järvissäkin kukintoja on tavallista enemmän. 

Viimeisimmät tiedot runsaista havainnoista Syke sai eilen Porvoon ja Hangon väliltä Rajavartiolaitoksen lennolta, kun taas päivää aiemmin kukintoja todettiin erityisen paljon Kotkan edustalla ulkomerellä.  Levähavainnot ulottuvat Saaristomeren kaakkoisosaan asti.

Etelä-Suomen järvissä sinilevää on todettu erittäin runsaasti Tuusulanjärvessä Keski-Uudellamaalla sekä Mallusjärvessä Päijät-Hämeessä. Runsaasti sinilevää on havaittu sisävesillä 13 paikalla, joista suurin osa sijaitsee eteläisessä Suomessa. Sisävesillä lievempiä leväesiintymiä on suuressa osassa maata eteläiseen Lappiin asti.

Suomenlahden tilanne on Knuuttilan mukaan vuosikymmenen pahin. Kuluvalle kesälle oli alun perin ennustettu aiempaa helpompaa levätilannetta, mutta suotuisat sääolosuhteet voimistivat kukintaa.

Helpotusta ei ole odotettavissa lähiaikoina, sillä helteiden ennustetaan jatkuvan ainakin loppuviikkoon saakka. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että 30 asteen raja saattaa rikkoutua missä osassa maata tahansa.  - Ennusteiden mukaan niin pitkälle jatkuvat helteet kuin uskaltaa ennustaa, päivystävä meteorologi Hannu Valta sanoo. (Kuva:YM).

Lähde: STT


Päivitetty/Updated: 15.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.