Tänä vuonna luettu 2 498 592 uutista.
This year 2 498 592 news read.

Komissio: Talouskasvu kärsii kauppasodasta, näkymät heikkenivät

Kasvun suurin uhka on kauppasota Yhdysvaltain kanssa. Tällaisessa sotimisessa ei ole voittajia, on vain uhreja, sanoo EU:n kauppakomissaari.

Euroalueen talouskasvu pysyy kahden prosentin tuntumassa tämän ja ensi vuoden, arvioi EU-komissio. Sekä EU:n että euroalueen talous kasvaa tänä vuonna 2,1 prosenttia ja ensi vuonna tasan kaksi prosenttia, uskoo komissio, joka torstaina julkisti kesän talousennusteensa.

Kasvu on kuitenkin hidastunut alkuvuonna, ja näkymät ovat työllisyyden paranemisesta huolimatta synkenneet aavistuksen sitten kevään. Aiempi arvio euroalueen tämän vuoden kasvulle oli 2,3 prosenttia.  Kasvun suurin uhka on kauppasota Yhdysvaltain kanssa. Tällaisessa sotimisessa ei ole voittajia, on vain uhreja, sanoo EU:n talouskomissaari Pierre Moscovici.

Kauppasota tarkoittaa tuonnin ankaraa rajoittamista lisätullein. Yhdysvallat julkisti viimeksi eilen keskiviikkona listan uusista kiinalaistuotteista ja niiden tuontimaksuista. Kyseessä on noin 200 miljardin dollarin vuosittaiset kaupat.  Komissio arvioi, että euroalueen inflaatio on tänä ja ensi vuonna 1,7 prosenttia, eli hieman alle Euroopan keskuspankin noin kahden prosentin tavoitteen.

Suomen kasvu lienee tänä vuonna 2,8 ja ensi vuonna 2,2 prosenttia, uskoo komissio. Kovimpia kasvajia ovat tänä vuonna Malta ja Irlanti, joiden kasvuluvut kipuavat yli viiden prosentin. Saksan kasvuvauhti on tasaista 1,9 prosentin luokkaa.

Lähde: Yle


Päivitetty/Updated: 12.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.