Tänä vuonna luettu 2 498 469 uutista.
This year 2 498 469 news read.

Hanaveden juominen ihmetyttää Tampereen MM-kisoissa - 'En ole koskaan juonut hanavettä, tämä on niin hassua ja helppoa'

Monelle yleisurheilun nuorten MM-kisoihin osallistuvalle hanaveden juominen on täysin uusi ja eksoottinen asia.

Ympäristösuunnitelu on nostettu tärkeäksi teemaksi osana urheilua nuorten MM-kisoissa. Suunnitelmassa yhtenä osana on ollut hanaveden juominen ja muovijätteen vähentäminen. Urheilukisat ovat tuttuja siitä, että maalissa ja suorituspaikoilla urheilijoille jaetaan muovisia vesipulloja, jotka urheilija pahimmillaan heittää yhden hörpyn jälkeen olkansa yli.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe sanoi ennen kisoja, että nuorille urheilijoille halutaan opettaa, että urheilu on myös paljon muutakin kuin urheilua. Urheilijoilla on mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin, kuten ympäristöön, ja sen vuoksi arvokisoissa halutaan nostaa esille esimerkiksi puhtaan ilman ja muovijätteen vähentämisen tärkeys.

Tampereella tähän halutaan tehdä muutos. Kaikille urheilijoille jaetaan yksi niin sanottu kestovesipullo, jonka etiketissä lukee "drink tapwater", eli "juo hanavettä". Kentällä ja majoituspaikoilla muistutetaan pullojen täyttämisestä ja stadionin harjoituskentillä on isoja täyttöpisteitä.

Joillekin urheilijoille tämä on täysin uusi asia, ja se hämmentää heitä kovasti.  - En ole tiennyt, että hanavettä voi vaan juoda. En ole koskaan aiemmin juonut sitä, kertoo yhdysvaltalainen pituushyppääjä Tara Davis.  Bahaman joukkueen urheilijat eivät ole myöskään koskaan aikaisemmin juoneet hanasta tulevaa vettä.  - En ole koskaan juonut hanavettä, tämä on ihan hassua, mutta niin helppoa, kertoo yksi Bahaman joukkueen urheilijoista täyttäessään juomapulloaan.

Eniten ihmetyttää suomalaisen hanaveden hyvä maku. Moni ihmettelee, miten hanasta tullut vesi voi maistua ihan lähdevedeltä. Vesipisteellä hanaveden makua kuvaillaan muun muassa raikkaaksi ja puhtaaksi.

Lähde: Yle


Päivitetty/Updated: 12.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.