Tänä vuonna luettu 2 498 612 uutista.
This year 2 498 612 news read.

Syrjäytymisen ehkäisy edellyttää kokonaisvaltaista mielenterveyshoitoa

Mielenterveyttä ja fyysistä terveyttä on hoidettava kokonaisuutena ja matalan kynnyksen tukea on oltava tarjolla myös iltaisin ja viikonloppuisin, jos mielenterveysongelmia kokeneiden syrjäytymisriskiä aiotaan pienentää, totesi Mielenterveyden keskusliiton kehitysjohtaja Heini Kapanen tänään Brysselissä euroedustajille.

Euroopan parlamentin jäsenet keskustelevat tänään käytännön ratkaisuista mielenterveysongelmiin liittyvän syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Taustalla on Kentin yliopiston ja Mental Health Europen viime vuonna julkaistu kartoitus syrjäytymisestä. Mukana oli 24 Euroopan maata, myös Suomi. Mielenterveysongelmat ovat olleet jo vuosia yleisin yksittäinen syy työkyvyttömyyseläkkeisiin ja varhaiseen eläköitymiseen sekä Suomessa että useimmissa Euroopan maissa. 

"Vakaviakin mielenterveysongelmia kohdanneilla ihmisillä on samalla myös psyykkisiä voimavaroja, joiden varaan toipumista voi rakentaa. Tämä tapahtuu päivittäisessä arjessa", Kapanen sanoo. "Jotta toipuminen etenee, tarvitaan kokonaisvaltaista hoitoa, jossa otetaan huomioon psyykkinen ja fyysinen terveys. Toimivimmat palvelut saadaan ottamalla mielenterveysongelmia itse kokeneet mukaan palvelujen suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin."

"Lisäksi saatavilla on oltava tukea juuri silloin, kun ihminen itse sitä tarvitsee. Tässä julkisen ja yksityisen sektorin palveluja voivat tulla täydentämään erilaiset yhteisöt kuten vertaistukea tarjoavat paikalliset mielenterveysyhdistykset. Niiden rahoituksen turvaaminen ehkäisee syrjäytymistä ja edistää osallisuutta", Kapanen toteaa.

Lähde: Mielenterveyden keskusliitto


Päivitetty/Updated: 11.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.