Tänä vuonna luettu 2 498 669 uutista.
This year 2 498 669 news read.

Suonenjoelta ponnistavasta Maitomaasta Euroopan toinen Welfare Quality® -sertifioitu meijeri

Meijeriosuuskunta Maitomaa on saanut arvostetun Welfare Quality® -sertifikaatin, joka arvioi eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia laajaan tieteelliseen näyttöön perustuvin mittarein.

Kansainvälisen sertifikaatin on saanut Suomessa ja Euroopassa kaikille maidontuotantotiloilleen tiettävästi vain yksi meijeri ennen Maitomaata. Eurooppalaisten instituuttien ja yliopistojen kehittämä Welfare Quality® -mittausmenetelmä tarkastelee tuotantoeläinten kasvatusympäristöä, terveyttä, ominaista käyttäytymistä ja ruokintaa yhteensä 12:lla eri indikaattorilla. Suonenjoella sijaitseva, yli 100-vuotias Maitomaa on panostanut pitkäjänteisesti tuotantoeläintensä vastuulliseen kasvattamiseen.

"Jokainen noin 170:stä tilastamme Etelä- ja Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa ja Karjalan alueella on käyty erikseen auditoimassa - viimeiset niistä kesäkuussa. Me Maitomaalla uskomme lehmien hyvien oltavien vaikuttavan positiivisesti myös tuotteidemme laatuun. Eläinten hyvinvointi on tärkeä keskustelunaihe, jota haluamme pitää yllä", Maitomaan toimitusjohtaja Mikko Sairanen kommentoi.

Eläinten hyvinvoinnin asiantuntija Essi Walleniuksen mukaan WQ-auditointi ei ole vaatimusluettelo, vaan sen tarkoitus on arvioida tuotantoeläinten todellista, toteutunutta hyvinvointia ja löytää mahdollisia ongelmakohtia. "WQ-protokolla mittaa eläinten perustarpeiden toteutumista tiloilla. Niihin kuuluvat riittävä veden ja ruoan saanti sekä vapaus epämukavuudesta, loukkaantumisista ja sairauksista, pelosta ja ahdistuksesta sekä vapaus normaaliin lajityypilliseen käyttäytymiseen. Tietyt osa-alueet saavat arvioinnissamme suuremman painoarvon kuin toiset: esimerkiksi tuotantoeläinten veden saanti on arvokkaampaa kuin ulospääsy, mutta kaikki tekijät vaikuttavat tilojen loppuarvosanaan.", Wallenius kertoo.

Maitomaa tiedotti toukokuussa rakentavansa Suonenjoelle uuden tehokkaan tuotantotilan, jolla innovatiivinen meijeriosuuskunta takaa kilpailukykynsä myös jatkossa. Uuden tuotanto-osan päätuotteina tulevat olemaan erityisesti vientiin suunnatut, mukaan otettavat kuluttajatuotteet. "Tavoittelemme uuden tuotantolaitoksen myötä vientiä myös niille markkinoille, jotka vaativat tuotetoimittajalta erityisen paljon - toimijoiden on täytettävä vaativimmatkin kriteerit.", Sairanen sanoo.

Lähde: Osuuskunta Maitomaa 


Päivitetty/Updated: 09.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.