Tänä vuonna luettu 2 514 026 uutista.
This year 2 514 026 news read.

Kotimainen Ilopelletti haastaa kissanhiekan - 'Hiekka sulaa kuumentuessaan ja tukkii voimalan arinat'

Ekologisilla pelleteillä halutaan korvata hankalasti kierrätettävä kissanhiekka, jota kertyy vuodessa melkoinen vuori.

Valtionyhtiö Vapo osallistuu ensi viikonloppuna Keravalla järjestettävään kansainväliseen kissanäyttelyyn. Uuden aluevaltauksen taustalla on Ilomantsin Matkailuyhdistyksen kehittämä ja kissanhiekan haastava Ilopelletti. "Mietimme, mistä saisimme rahaa ja uusia hyvän mielen avauksia matkailuneuvontaamme", kertoo Ilopelletti-konseptin ideoinut Eero Tuomisto, joka työskentelee Ilomantsin Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtajana.

"Vapolla on pellettitehdas Ilomantsin keskustassa. Keväällä idea kissan Ilopelletistä sai tuulta alleen. Vapo toimittaa meille nyt puupellettejä, joita jaamme kahden kilon näytepakkauksina kesän tapahtumissa ja matkailuneuvontamme infopisteessä, kahvila Jäätelökesässä", Tuomisto kertoo. Matkailuyhdistyksen uudelleen brändäämän polttopelletin suosio yllätti Vapon täysin. "Kissanäyttelyn järjestäjät pyysivät meitä mukaan messuille. Tottahan me menemme pellettejämme esittelemään, jos tuote kerta niin hyvin toimii myös kissoille", kertoo viestintäjohtaja Ahti Martikainen Vaposta.

Vapo vie messuille pellettisuursäkin, josta messukävijät voivat itse kauhoa näytekappaleita pussiinsa. Vapon lisäksi kampanjassa ovat kumppaneina myös Pohjois-Karjalan biosfäärialue ja jäteyhtiö Puhas. Tuomisto on tyytyväinen siihen, miten pienetkin toimijat voivat saada aikaan isoja asioita. "Ilopelletti pienentää lemmikkikissojen hiilijalanjälkeä merkittävällä tavalla ja on todellinen ympäristöteko."

Ilopelletti on nimensä mukaisesti iloinen asia myös polttolaitoksille. "Perinteisen kissanhiekan huonoin paikka on viemäri. Toiseksi huonoin paikka on energiajäte, sillä hiekka sulaa kuumentuessaan ja tukkii arinat", Martikainen kertoo. Puupohjaisia kissanhiekkoja on ollut markkinoilla jo aiemmin, mutta ne eivät ole lyöneet läpi.

Lähde: MT


Päivitetty/Updated: 08.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.