Tänä vuonna luettu 2 513 737 uutista.
This year 2 513 737 news read.

Kaikki pääkaupunkiseudulla kerätty kotitalouksien muovipakkausjäte käsitellään Fortumin muovinjalostuslaitoksessa Riihimäellä

Kaikki HSY:n toiminta-alueella asiakaskiinteistöiltämme ja kierrätyspisteiltä kerätty muovipakkausjäte kuljetetaan Fortumin muovinjalostuslaitokseen Riihimäelle.

Fortum on ilmoittanut, että kotitalouksien lajittelemaa muovijätettä ei ole koskaan viety ulkomaille. Kaikki yksityishenkilöiden lajittelemat muovijätteet käsitellään muovijalostamossa Riihimäellä uusiomateriaaliksi tai hyödynnetään energiaksi. Ilahtuneena voimme kertoa, että keräämme pääkaupunkiseudulla muovipakkauksia jo lähes 5000 kiinteistöllä ja lisää on tulossa. Nyt myös Sato:n taloyhtiöihin tulee lisää keräysastioita muovipakkauksille.  Lue lisää Sato:n tiedotteesta »   

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävä on vastata yli 2.300 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja hyötykäytön järjestäminen sekä kierrätysjärjestelmien edistäminen.

Rinki Oy järjestää kuluttajille Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. HSY on vuokrannut omat kierrätyspisteensä Ringin käyttöön.  

HSY vastaa muovipakkausten keräyksestä toiminta-alueensa asuinkiinteistöissä ja kuljettaa muovijätteen Suomen Uusiomuovin määrittelemään paikkaan, joka on Fortumin muovinjalostamo Riihimäellä. 

Fortum Oyj:n vuonna 2016 valmistunut muovinjalostuslaitos vastaanottaa muovijätteen, lajittelee sen ja valmistaa siitä uusiomuovirakeita eri käyttötarkoituksiin. Uusiokäyttöön kelpaamaton jäte hyödynnetään energiana.

Mikä ihmeen tuottajavastuu? (lähde: ympäristö.fi) Pakkausten tuottajavastuu koskee yrityksiä, jotka pakkaavat tai maahantuovat pakattuja tuotteita Suomen markkinoille ja joiden liikevaihto vähintään yksi miljoona euroa. Lainsäädännön tarkoituksena on muun muassa säästää luonnonvaroja ja ehkäistä ympäristölle koituvaa haittaa.

Tuottajavastuu tarkoittaa tuotteiden valmistajien ja maahantuojien velvollisuutta järjestää tuotteiden jätehuolto kustannuksellaan, kun tuotteet poistetaan käytöstä. Tuottajavastuun hoitaminen on jätelain mukainen velvollisuus, jonka hoitamatta jättämisestä voi seurata laiminlyöntimaksu (jätelaki 131-133 §).

Tuottajavastuu koskee seuraavia yrityksiä (tuottajia):

  • sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistajat ja maahantuojat sekä myyjät, jotka myyvät laitteita omalla tuotemerkillä
  • akkujen ja paristojen valmistajat ja maahantuojat
  • henkilöautojen, pakettiautojen tai muiden niihin rinnastettavien ajoneuvojen valmistajat ja maahantuojat sekä toimijat, jotka toimittavat maahan ajoneuvoja kotimaisen käyttäjän nimissä
  • renkaiden maahantuojat, valmistajat ja pinnoittajat sekä renkailla varustettujen ajoneuvojen ja laitteiden maahantuojat
  • paperituotteen maahantuojat sekä paperituotteen valmistukseen käytettävän paperin valmistajat ja maahantuojat
  • pakkaajat ja pakattujen tuotteiden maahantuojat, joiden liikevaihto on vähintään miljoona euroa. Kerättäviä pakkausmateriaaleja ovat kuitu (pahvi, kartonki, paperi), lasi, metalli, muovi ja puu.  

Lähde: HSY


Päivitetty/Updated: 06.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.