Tänä vuonna luettu 2 498 476 uutista.
This year 2 498 476 news read.

Rehun hinta jopa tuplaantunut - hallitus sorvaa jo uutta tukipakettia eläintiloille.

Rehun hinta uhkaa nousta merkittävästi. Se iskee varsinkin niihin tiloihin, jotka ovat ostorehun varassa. 

Poikkeuksellisen paha kuivuus pienensi tämän kesän ensimmäisen tuorerehusadon puoleen. Heinä on kasvanut nihkeästi, eikä sitäkään saada paljon. Kun taustalla on vielä poikkeuksellisen kylmä edellisvuosi, ovat rehuvarastot todella vähissä. Tapio Rintala pitää todennäköisenä, että joillakin tiloilla harkitaan eläinmäärän pienentämistä. Tämä uhka koskee lammastilojen lisäksi nautatiloja. Myös hevostalleilla on luvassa hankala vuosi, jos kaikki heinä pitää ostaa muualta.

OKRA-maatalousnäyttelyssä vieraillut maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) pitää tilannetta hankalana, sillä tilojen kannattavuus on muutoinkin ollut huono. Ministeriö sai neuvoteltua EU:n kanssa poikkeuksen, jonka mukaan niin sanottuja ekologisia aloja ja kesantoja saadaan niittää eläinten rehuksi. Leppä myönsi, että tämä ei ratkaise koko ongelmaa, mutta uusia toimia suunnitellaan eläintilojen ahdingon lievittämiseksi. "Esimerkiksi viime vuonna otimme käyttöön ylimääräisen energiaveron palautuksen. Tämänkaltaisia asioita joudutaan pohtimaan siinä vaiheessa, kun tiedetään, minkälainen tämä satovuosi lopullisesti on", Leppä avasi.

Kuivuus on kiusannut koko Pohjois-Eurooppaa. Ministeri Leppä uskoo EU:n komission tulevan jollain tavalla viljelijöitä vastaan, koska moni jäsenmaa sitä odottaa. 

Lähde: Yle


Päivitetty/Updated: 05.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.