Tänä vuonna luettu 2 513 850 uutista.
This year 2 513 850 news read.

Kerää siimat pois rannoilta ja osallistu kilpailuun

Pikku-Veskun Green Grass Café ja Suomen moottoripyörämuseo ovat mukana kaupungin kampanjassa, jonka tavoitteena on kerätä hylätyt siimat ja koukut pois rannoilta. Ne ovat linnuille hengenvaarallisia.

Lahden kaupungineläinlääkäri Cecilia Blomgren ja luonnonsuojeluvalvoja Asko Riihelä ovat saaneet jälleen tänä kesänä yhteydenottoja vahingoittuneista linnuista. "Viime vuonna pelastimme telkän, jonka kielen läpi oli mennyt koukku, ja siima oli kiinni pohjassa. Kyseessä oli poikanen, joka onneksi selvisi ja pääsi takaisin emon luokse", Blomgren muistelee. "Tänä vuonna löysimme hukkuneen variksen, jossa oli siima kiinni."

Siimaan sotkeutunut lintu kokee tuskallisen kuoleman, joten siimoja ja koukkuja ei saa jättää rannoille, Blomgren ja Riihelä korostavat. He ideoivat tälle kesälle kampanjan, joka kannustaa keräämään pois myös toisten jättämiä siimoja ja koukkuja. Yhteistyökumppaneina toimivat Pikku-Veskun Green Grass Café sekä Suomen moottoripyörämuseo.

Pikku-Veskulla Green Grass Cafén ja Niemessä Suomen moottoripyörämuseon pihoilla on keräyslaatikot, johon voit jättää löytämäsi siimat ja koukut sekä yhteystietosi. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan luonnonsuojeluun liittyviä palkintoja elokuun lopussa.

Lähde: Lahden Kaupunki  


Päivitetty/Updated: 05.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.