Tänä vuonna luettu 2 513 779 uutista.
This year 2 513 779 news read.

'Otatteko te minun ikäisiäni töihin?' - Matias, 15, marssi myymälähommiin

Vastuullinen kesäduuni -kampanja mahdollistaa kahden viikon kesäharjoittelun jopa 14-vuotiaille.

Matias Impola, 15, meni keväällä vierailulle Munkkiniemen Alepaan kesätyöt mielessä. - Marssin vaan sinne kauppaan ja kysyin, että otatteko te minun ikäisiäni töihin, Impola kertoo. 

Impola sai kaupasta lapun täytettäväkseen ja hän palautti sen täytettynä kauppaan seuraavana päivänä. - Jotain viikko sen jälkeen kaupasta soitettiin ja pyydettiin käymään. Sain kesäharjoittelupaikan.

Etukäteen Impola arveli, että hänen työhönsä kuuluu muun muassa hyllyttämistä. - Töitä on kuusi tuntia päivässä, palkkaa saan kahden viikon kesäharjoittelusta tietääkseni 360 euroa. Veroa palkasta ei mene, Impola jatkaa.

Hänen 2. heinäkuuta alkavan kahden viikon kesäharjoittelunsa mahdollistaa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelumalli.

Munkkiniemen Alepan myymäläpäällikkö Oona Tuononen kertoo, että Impolan työnkuvaan kuuluu periaatteessa kaikkea muuta paitsi kassalla oloa. - Esimerkiksi hyllyttämistä, paikkojen siistimistä ja asiakaspalvelua eli esimerkiksi asiakkaan neuvomista hänen etsimiensä tuotteiden luokse, Tuononen sanoo.

Kesäharjoittelijat saavat työpaidan ja -hanskat sekä turvaveitsen, jota käytetään pakkausten avaamiseen. - Housuina ovat omat siistit housut, ei siis repaleisia farkkuja eikä sortseja.

Kuusituntisessa työpäivässä on ruoka- ja kahvitauko. - Kahvia saa talon puolesta, monet syövät ruokatunnilla omia eväitään, ostavat ne ehkä kaupasta, Tuononen selostaa.

Munkkiniemen Alepassa on kesän aikana Impolan lisäksi neljä muutakin kahden viikon kesäharjoittelijaa. - He vaihtavat vähän niin kuin läpsystä, eli kun edellinen lähtee, niin seuraava tulee.

Lähde: Helsingin Uutiset 


Päivitetty/Updated: 05.07.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.