Tänä vuonna luettu 2 498 241 uutista.
This year 2 498 241 news read.

Luomujuomien suosio kasvaa - Lasillinen luomua, kiitos!

Kestävä kehitys, elintarvikkeiden tuotantotavat ja eettiset kysymykset kiinnostavat yhä useampia ravintola-asiakkaita.

Kasvava joukko valitsee jo luomua lautaselleen - kasvavasta kiinnostuksesta luomuruokaan kertoo esimerkiksi se, että ravintola Stone'sissa myydyistä jauhelihapihveistä 95 % on jo luomua. Ravintola-asiakkaalle halutaan tarjota luomuvaihtoehto myös silloin, kun hän valitsee juomaa.

Luomuviinien osuus maailman koko viinintuotannosta on muutaman prosentin luokkaa ja niiden tuotanto on viime vuosina kaksinkertaistunut. HOK-Elannon ravintoloiden luomuviinit tulevat Euroopasta, jonka suurimpia luomuviinien tuottajia ovat Espanja, Italia, Saksa ja Ranska.

"Ravintoloidemme viinilistojen suunnittelussa on tavoitteena ollut löytää monipuolinen ja ruokalistaa tasapainoisesti täydentävä viinivalikoima, josta asiakkaamme löytävät helposti itselleen myös mieluisan luomuvaihtoehdon", toimialajohtaja Jouko Heinonen kertoo.

HOK-Elanto asetti tämän vuoden tavoitteeksi, että 20 prosenttia ruokaravintoloissa myytävistä viineistä on luomua. Tavoite toteutuu kesäkuun loppuun mennessä. Esimerkiksi ravintola Kappelin viinilistalla on viisi luomuvaihtoehtoa ja Salven silakoiden kyytipojaksi sopii mainiosti espanjalainen neljän rypäleen luomuviini Blanc d'Énguera, DOP. Tämä viini soveltuu myös vegaanista ruokavaliota noudattaville asiakkaillemme.

"Luomuoluita on tullut olutravintoloihimme pikkuhiljaa viime vuosien aikana. Halusimme laajentaa ja monipuolistaa valikoimaa luomuoluiden ystäville ja nyt kaikissa 19 Oluthuoneessa on tarjolla vähintään neljä erilaista luomuolutta. Meille on tärkeää, että listoille valitsemamme luomuoluet on valmistettu ympäristöä kunnioittaen ja aitoa käsityötaitoa vaalien. Oluiden ystäviä hemmotellaan mm. Kaislan yhdeksän oluen luomuvalikoimalla ja listalta löytyy myös kolme luomusiideriä."

Alkoholittomien juomien kasvava kysyntä on tullut pysyväksi trendiksi, joten HOK-Elannon ravintoloiden juomalistoilta löytyy myös alkoholittomia vaihtoehtoja, kuten Memphis Kampin Mocktailit. ja Oluthuone Kaislan yli kymmenen alkoholittoman oluen ja siiderin valikoima. 

Lähde: HOK-Elanto 


Päivitetty/Updated: 19.06.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.