Tänä vuonna luettu 2 498 245 uutista.
This year 2 498 245 news read.

Lahteen suunnitteilla terveysmetsä kaupungin ja hyvinvointiyhtymän yhteistyönä

Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suunnittelevat terveysmetsää. 

Se tarkoittaa metsään rakennettavia reittejä ja rakenteita sekä toimintakonseptia, jonka tarkoitus on hyödyntää systemaattisesti luonnossa liikkumisen terveysvaikutuksia. Terveysmetsän hyödyt liittyvät erityisesti ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon sekä palauttavaan ja kuntouttavaan vaikutukseen. Luonnossa liikkuminen edistää tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia. Lahteen suunnitteilla oleva terveysmetsä sijoittuisi Päijät-Hämeen keskussairaalan viereen, Likolammen järven ja Kintterön luonnonsuojelualueen maastoon. Terveysmetsä palvelisi erityisesti sairaalan asiakkaita, henkilökuntaa ja alueen asukkaita.

Suunnitelmien mukaan Likolammelle rakennettaisiin esteetön ympäristö, johon sairaalasta olisi helppo tehdä retkiä. Kintterön luonnonsuojelualue sijaitsee haastavammassa metsämaastossa, jossa on ainakin 50 suppaa, kertoo idean isä, luonnonsuojelun valvoja Asko Riihelä. Suppa on Lahden harjumaastolle tyypillinen, jääkauden sulamisvaiheen aikana muodostunut painanne, joka voi olla jopa kymmeniä metrejä syvä ja leveä. Joihinkin suppiin on syntynyt jopa lampia ja järviä.

Lahden terveysmetsä on perusteilla kaupungin maille, jossa on jo valmiina lukuisia metsäpolkuja. Jos rahoitus järjestyy, maastoon rakennettavat uudet reitit ja rakenteet suunnitellaan vastaamaan sairaalan tarpeita. Suunnittelussa hyödynnetään lopputyötä, jota maisema-arkkitehdiksi opiskeleva, SM-tason suunnistaja Ina Westerlundin valmistelee parhaillaan Aalto-yliopistossa.

Asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on yksi kaupungin tärkeä tehtävä. Lahden kaupungin uusi strategia korostaakin arjen hyvinvoinnin tematiikka, yhtenä esimerkkinä lähiluonnon virkistyskäytön edistäminen ja luonnonsuojelualueiden lisääminen.

Lähde: Lahden Kaupunki  


Päivitetty/Updated: 15.06.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.