Tänä vuonna luettu 2 213 033 uutista.
This year 2 213 034 news read.

Viisi vinkkiä oman työn hinnoitteluun

Miten hinnoitella oma osaaminen ja työ? Kysymys tulee vastaan varsinkin aloitteleville yrittäjille - eikä oikean hintahaarukan löytäminen ole aina helppoa.

Digimarkkinoinnin kouluttaja Anja Kadziolka on toiminut yrittäjänä kymmenen vuotta. Bisneskoulun ja Mamaonbis-yhteisön perustaja jakoi vinkkinsä oman työn hinnoitteluun Ilo irti yrittäjyydestä -tapahtumassa 6.6.

1. Yrittäjän pitää tienata vuoden palkka kymmenessä kuukaudessa: Kadziolkan mukaan monet kokevat, ettei yrittäjä voi pitää lomaa - töitä on tehtävä viikon jokaisena päivänä. Nämä kliseet kannattaa unohtaa. Yrittäjäkin tarvitsee aikaa palautumiselle, vaikka työ olisi kuinka nautinnollista ja innostavaa. 

2. Tuntihinta ei ole tuntipalkka: Minkälaista palkkaa haluat? Kadziolkan mukaan työnsä hinnoittelussa on tärkeää miettiä, paljonko rahaa tarvitsee itsensä ja perheensä elättämiseen. Tarpeen lisäksi hintaa määrittää myös unelmat: paljonko rahaa tarvitset unelmiesi toteuttamiseen? "Osa tuloista menee markkinointiin, veroihin ja työvälineisiin", Kadziolka huomauttaa. Jos haluaa tienata 5 000 euroa kuussa, siihen pitää laskea lisäksi muut kustannukset, esimerkiksi 3 000 euroa. Kuukaudessa omaa työtä pitää myydä siis  8 000 euron edestä. Huomioi, että vuoden tulo on saatava kasaan kymmenessä kuukaudessa, jotta lomaan jää aikaa (kuten kohdassa 1 todettiin). Kuukausimyynti: 8 000 x 12 / 10 = 9 600 euroa + alv.

3. Viisi tuntia tuottavaa työtä: "Pitää varata aikaa myynnin ja hallinnollisen työn tekemiseen, joka ei tuota suoraan tuloa", Kadziolka sanoo. Oletetaan, että kahdeksan tunnin työpäivästä voi käyttää viitisen tuntia laskutettavaan työhön. Jos pitää pari päivää viikossa vapaata (oman hyvinvoinnin kannalta hyvä idea!) niin työpäiviä on kuukaudessa noin 22.22 työpäivää x 5 tuntia = 110 tuntia -> 9 600 euroa / 110 tuntia = 87 euroa / tunnissa + alv

4. Myy tuntien sijaan paketteja: Kadziolkan mukaan tuntihinnan kohdalla kannattaa miettiä, pystyykö asiakkaasi maksamaan sen ja pystytkö sinä myymään tarvitsemasi määrän tunteja kuussa?  "Paketoinnissa myyt asiakkaalle tuloksen, muutoksen nykyisestä tilanteesta A uuteen tilanteeseen B. Aseta paketille tarkka sisältö ja vakiohinta. "Paketin hinnoittelu kannattaa Kadziolkan mukaan tehdä niin, että se on itselleen mahdollista myydä ja asiakkaalle ostaa. 

Montako tuntia sinulta menee paketin tuottamiseksi? Montako pakettia pystyt kuukaudessa tuottamaan? Jaa kuukauden tavoite 9 600 euroa pakettien määrällä, niin saat hinnan.

5. Arvosta itseäsi - se näkyy myös hinnassa: Mielikuvat ja tunteet vaikuttavat Kadziolkan mukaan yllättävänkin paljon siihen, paljonko palveluistaan voi velottaa. Jos yrittäjä ei arvosta omaa työtään, se näkyy tuotteen ja palvelun brändissä - ja hinnassa. "Vaatimattomuus ei ole hyvä myyntistrategia yrittäjälle. Kun brändäät itsesi osaajana, asiakkaasi maksavat hintasi hymyissä suin. Muista hinnoittelussasi siis brändilisä!"

Kadziolka muistuttaa myös ketutuslisästä. "Siltä varalta, että asiakas tai työnanto alkaa ärsyttää, mieti jo etukäteen, millä hinnalla työn tekeminen ei kuitenkaan harmita." Anja Kadziolka jakoi vinkkinsä TEKin, Suomen Ekonomien ja AKY - Akavalaiset yrittäjät yhteisessä tilaisuudessa Ilo irti yrittäjyydestä 6.6. Helsingissä. Tapahtuma striimattiin ja tallenne on katsottavissa YouTubessa

Lähde: TEK - Tekniikan Akateemiset 


Päivitetty/Updated: 08.06.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.