Tänä vuonna luettu 2 212 864 uutista.
This year 2 212 864 news read.

Sateenkaari-ihmisiin kohdistuva eheyttämistoiminta on ihmisoikeusongelma

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan eheytystoiminta on haitallista, sillä tiedetään, ettei seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä voi ulkopuolelta muuttaa.

Näiden muuttamiseen tähtäävät manipulointiyritykset ovat haitallisia mielenterveydelle. YK:n ihmisoikeusjulistusta täydentäviessä Yogyakartan periaatteissa otetaan myös kantaa vastentahoisten eheytyshoitojen kietämiseksi. Euroopan parlamentti otti tänä vuonna kantaa eheytyshoitojen kieltämisen puolesta. Suomessa eheyttämistoimintaa ei ole kielletty. Valvira on 2013 kieltänyt eheyttämistoiminnan terveysala ammattilaisilta osana heidän ammatinharjoittamistaan, muttei vapaa-ajalla harjoitettua eheytystoimintaa ole kielletty. 

Setan mukaan kaikenlaiset sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun tai seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuvat manipulointiyritykset ovat äärimmäisen vakavia ja terveydelle haitallisia ja ne tulisi kieltää lailla. Setan jäsenjärjestöt ja Transtukipiste tarjoavat sensitiivistä ja ammatillista tukea oman identiteetin työstämiseen, mikäli se koetaan häiritseväksi, synniksi tai vääräksi. Tukea tarjoavat STEA-rahoitteiset Sinuiksi-palvelu, Perhesuhdekeskus ja Setan Transtukipiste sekä Sateenkaariyhdistys Malkus ry:n kolmivuotinen Taakasta voimavaraksi -hanke. Hankkeen tavoitteena on, että yhä useampi hengellinen ja hengellisessä yhteisössä elävä sateenkaari-ihminen olisi entistä paremmin sinut itsensä kanssa.

"Oma sukupuoli tai seksuaalinen suuntautuminen täytyy kieltää tai nähdä jonkinlaisena sairautena, jotta voi olla oikeanlainen uskova. Tai oma hengellisyys täytyy heittää romukoppaan, jotta voi elää "homoelämää". Jonkin itselle tärkeän puolen kieltäminen on taakka. Hankkeen tarkoituksena on tukea kehitystä, jossa tämä taakka vähitellen muuttuu voimavaraksi. Yritämme auttaa löytämään tapoja olla ja elää niin, että kaikki tärkeät puolemme ja kokemuksemme voisivat olla olemassa", Malkus ry kertoo hankkeen sivuilla.

Lähde: Seta


Päivitetty/Updated: 07.06.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.